O.W.L.’S MAGICAL READATHON 2019

Posted 10 april 2019 by Silke (boekinwonderland) in TBR / 0 Comments

Zoals jullie wel weten ben ik altijd te vinden voor een leuke read-a-thon of leeschallenge. Vorig jaar was ik al helemaal weg van de O.W.L’s en N.E.W.T’s Magical Readathon, maar was ik er te laat bij. Gelukkig kon ik dit jaar wel mee op de kar springen en staat april dus helemaal in het teken van mijn O.W.L’s halen.

Harry Potter fans zullen nu waarschijnlijk al wel weten waar ik het over heb. In de populaire boekenreeks zijn de O.W.L.’s namelijk Ordinary Wizarding Level. Testen die de studenten van Hogwarts moeten afleggen in hun 5de jaar.  De fantastische youtubesters Book Roast bouwde een hele read-a-thon rond dit onderwerp. De hele opzet van deze read-a-thon uitleggen is bijna onbegonnen werk, maar als je benieuwd bent naar wat het juist inhoud, neem dan zeker even een kijkje bij haar introductiefilmpje.

Deze eind vorige maand ontving ik via Book Roast een brief van niemand minder dan McGonagall met daarin de opgelegde taken om mijn O.W.L.’s te halen. Daarnaast kreeg ik een hele catalogus aangeboden waar ik een functie kon uit kiezen binnen de magische wereld. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dolenthousiast droomde van een job als curse breaker, maar een werkende mama van twee moet ook gewoon durven toegeven dat een te nauwe verbintenis gewoon niet haalbaar is.

Daarom koos ik voor een carriere als potioneer.

Hiervoor moet ik mijn O.W.L’s halen in Arithmancy, Care of Magical Animals, Charms, Herbology and Potions. En zoals jullie waarschijnlijk al van mij hadden verwacht ligt mijn TBR voor de maand April klaar op basis van deze opdrachten.

  • Arithmancy: Lees een boek geschreven door meerdere auteurs
  • Charms: Lees een boek voor volwassenen.
  • Herbology: Lees een boek met een plant op de cover.
  • Potions: Lees een sequel.
  • Care of magical animals: Lees een boek met een landdier op de cover.

    Hier twijfel ik nog een beetje… we zien wel waar ik zin in heb.

 

 

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.