The Valentine’s Day Book Tag

Posted 14 februari 2019 by Silke (boekinwonderland) in Tags / 0 Comments

Happy Valentine’s Day, book worms! Although the hubby and I aren’t very big Valentine fans, I couldn’t pass up on the opportunity to share a Valentine’s Day Book Tag with you guys. The original tag was created by CC’s Books.

Gelukkige Valentijnsdag, boekenwurmen! De echtgenoot en ik zijn allebei niet gek van Valentijn. Maar ik kon toch niet weerstaan aan deze Valentijn Book Tag. De originele tag werd trouwens gecreëerd door  CC’s Books.

Stand Alone book that I love 

the priory of the orange tree

You guys will have to wait a little bit longer for this book, but for me it was certainly one of my favorite reads of last year. And without a doubt an incredibly strong stand alone. Ideal for fans of the fantasy genre, but also very nice as an introduction to fantasy. This book simply has it all: talking dragons, pirates, murderous nuns, court intrigue…. You name it, it’s there! 

Jullie moeten nog iets langer wachten op dit boek, maar ik had het genoeg de ARC te lezen in 2018. Het was zonder twijfel een van mijn favoriete boeken van 2018. Zonder twijfel een ijzersterk boek dat eens niet deel uitmaakt van een serie. Ideaal voor fans van het fantasy genre, maar ook een absolute aanrader voor mensen die hun eerste stappen wagen binnen fantasy. Dit boek bevat alles wat fantasy zo ontzettend leuk maakt: pratende draken, piraten, moordlustige nonnen, politieke intriges…. Noem maar op!

Dystopian book that I love

This is a very hard question for me, because I don’t really enjoy dystopian stories. But when I do like a dystopian story, I tend to really love them. However there are only two books that spring to mind, to be completely honest. So I will go with the book I most recently read. I absolutly loved The Handmaid’s Tale. It’s such a thought provoking book. I think it is without any doubt an absolute most read!

Dit is zo een moeilijke vraag. Ik lees helemaal niet graag dystopische verhalen. Maar als ik er dan toch eens eentje goed vind, dan ben ik er ook wel helemaal weg van. Maar eerlijk… ik kan me slechts twee boeken herinneren waar ik echt van hield. Voor deze categorie nomineer ik dan ook graag mijn meest recente gelezen dystopisch boek. Ik heb zo genoten van The Handmaid’s Tale. Het is een heel zwaar boek dat echt aanzet tot nadenken. Voor mij is het absoluut een must read!

A book that doesn’t get enough love from the book community

The Falconer

I am just going to make this a series… Because I will be completely honest the first book won’t blow you of your feet. But the rest of the series… Oh boy… it’s not just good. It is wonderful! My attention was drawn to this series because it was described as a book that goes further then the ACOTAR series. And after reading the second book in the series I can completely agree with that statement. The stakes in this series are incredibly high and it goes to dark places. Sacrifices are made, pain is had by all and the female lead… Kick ass without any doubt!

Hier ga ik een ganse serie nomineren… omdat ik me er van bewust ben dat het eerste boek in de serie je niet van je sokken zal blazen. Maar de rest van de reeks… oh… zo fantastische goed! Mijn aandacht werd trouwens getrokken naar deze reeks doordat ik hoorde dat deze serie verder ging waar ACOTAR eigenlijk stopte. En nu ik het tweede boek net verslonden heb, begrijp ik helemaal wat ze daarmee willen zeggen. Dit boek is behoorlijk donker. Het hoofdpersonage moet echt offers maken en doorstaat heel veel pijn en verdriet. Er zijn geen pasklare antwoorden en de hoofdpersonages worden zeker niet gespaard in de ultieme strijd. En dat vrouwelijke hoofdpersonage…. wat een sterke dame!

Favorite Book Couple

Faith-full followers of my blog know how much I love Holly Martins books. But my favorite couple by her hand has been Libby and George for ages. They once were childhood friends and Libby has been harvesting romantic feelings toward George for years. I love their friendship and their witty banter. But I also love the passion and the romance once the fire gets lit. 

Trouwe volgers van mijn blog weten al lang dat ik grote fan ben van de boeken van Holly Martin. Maar mijn favoriete koppel is toch zonder twijfel Libby en George. Ze zijn al jaren beste vrienden, maar Libby koester al jaren romantische gevoelens voor George. Hun vriendschap is ontzettend mooi om over te lezen en ze kunnen echt heerlijk kibbelen. Maar ik hou ook ontzettend van de vonken en vuren die in het rond spatten.

A book that other people love, but I haven’t read yet

At least I have read all the previous installments in this series… But Kingdom of Ash is still sitting on my to read shelve. I preorder it, I danced around when I received it and that is were the story ends. But I am hoping to chance that this month!

Gelukkig heb ik wel alle eerdere delen in de serie gelezen… Maar Kingdom of Ash blijft dus ongelezen in mijn kast staan. Ik had het vooruitbestelt. Een dansje gedaan toen het toekwam en daar eindigt het verhaal jammer genoeg. Maar deze maand zit hij in mijn TBR!

You were given a box of chocolate what fictional boyfriend/ or girlfriend would given them to you.

Rhysand… always Rhysand…. And can I just say I absolutely love this drawing by Taratjah! 

Zonder twijfel Rhysand. Ik denk niet dat ik ooit al zolang dezelfde book-boyfriend heb gehad. Ik ben trouwens helemaal verliefd op deze tekening van Taratjah!

You are Single on Valentines Day. What Book would you read? What TV show would you watch? What Movie would you watch?

I would probably watch and read nothing. Because that would mean my marriage has stranded and I am a single mom of two… But hey, let’s play the game. I would probably watch or read something that is miles away from romance. To watch it would definitely be the big bang theory. Ok yes, there is some romance in it. But nothing to sappy, so I would be able to handle it. To read I would probably go with something scifi with lots of action! Gemina for example?

Ik zou waarschijnlijk helemaal niets lezen of kijken. Single zijn op Valentijn wil dan ook zeggen dat mijn huwelijk gestrand is en ik een alleenstaande mama met twee kinderen ben. Maar als ik dan toch iets zou kijken op televisie dan is het waarschijnlijk The Big Bang Theory. Iets zonder al te veel romantiek en toch grappig. Als boek zou ik iets scifi-achtig oppikken met heel veel actie. Gemina bijvoorbeeld.

 

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.