A Slice of Magic – A.G Mayes

Posted 11 februari 2019 by Silke (boekinwonderland) in Reviews / 0 Comments

A Slice of Magic – A.G Mayes

Susanna Daniels has spent over twenty years wondering why her beloved Aunt Erma disappeared from her life. When Aunt Erma leaves a voicemail asking for help at her pie shop, Susanna thinks she’s finally going to get the answers she’s been waiting for. But when Susanna arrives in the small town of Hocus Hills, Aunt Erma is gone, leaving only a short note and her mischievous dog, Mitzy. Running a pie shop is harder than Susanna could have ever imagined. To top it off she has an inspector and an overzealous gym owner breathing down her neck. Then a cookie shop opens up down the street bringing competition she can’t afford. As if that isn’t enough, strange things start happening around town.

Susanna Daniels vraagt zich al meer dan 20 jaar af waarom haar geliefde tante Erma op een dag zomaar uit haar leven verdwenen is. Wanneer diezelfde tante op een dag een berichtje op haar voicemail achterlaat dat ze dringend hulp nodig heeft in haar taartenwinkel besluit Susanna eindelijk een antwoord te zoeken op haar vele vragen. Maar wanneer Susanna aankomt in het kleine dorpje Hocus Hills blijkt dat Erma nergens te bespeuren is. Susanna staat er dus alleen voor om de taartenwinkel open te houden. En alsof dat nog niet zwaar genoeg was blijkt ze zware concurrentie te krijgen van de nieuwe koekjeswinkel! En wat voor geheimen heeft Hocus Hills nog meer voor Susanna in petto?

A Slice of Magic by A.G. Mayes
Series: Slice of Magic #1
on 25 January 2019
Published by HarperImpulse Pages: 232
Genres: Adult, Chicklit, Feel Good
Format: ARC
Goodreads
three-stars

ENGLISH REVIEW (MIJN NEDERLANDSTALIGE REVIEW KAN JE HIER VINDEN!)

Sabrina the teenage witch meets Gilmore Girls is what sums up this book quite accurately. It has that little hint of magic in everyday life that you might recognize from Sabrina. (The sweet version of Sabrina, not the Kick Ass version now on Netflix.) And the small town feeling and its quirky residents from Stars Hollow is certainly there.

Saying that you might suspect that I absolutely loved this book, but sadly I didn’t. It’s a nice, little in between book, but it’s not a feel good book that I will remember in a few months’ time. The premise however is absolutely amazing. As some of you might know I am a sucker for everything food café related in the feel good genre. And of course I love everything witchy or magical. So A Slice of Magic seemed right up my alley. All in all it is. It hits all the right boxes. There is magic, food, a quaint little village, a sweet love interest and lots and funny dogs. All the right ingredients for a lovely, heart-warming, funny story.

But the writing was what threw me of a little. It was very simple and straight forward. No character development, all very one dimensional and very fast paced. This might nog sound like negatives, but in this case it was. A Slice of Magic is a very short story, so it is logical that everything progresses really quickly. But for me it is not an excuse for absolutely no character development and no world building. This whole book is set around magic, but the actual magic only makes its appearance by the end of the book.

Apart from that I think at times the story is a bit to childish or maybe the protagonist Susanna is a little simple minded. Throughout the whole story weird things are happening and Susanna just ignores them all. A kitchen that cleans itself, a cat that gets clothes out of the closets… She acts like this is all completely normal and nothing is going on. I just can’t describe it any other way than simplistic.

I actually think I would have adored this story if it was more fleshed out and the focus would have been on the magic more. I started to enjoy the story so much more for the last 20%.

All in all a very quick read. An ideal little Schnabel for when you need a moment to turn your brain of and indulge in some sweet smelling pies with a sprinkle of magic.

WAT VOND IK VAN A SLICE OF MAGIC?

Sabrina the teenage witch gemengd met Gilmore Girls is de perfecte samenvatting voor dit boek. Het heeft die perfecte mengeling van magie met het alledaagse leven dat je ook terug kan vinden bij Sabrina. (De oude lieve versie, niet de donkere, spannende versie die nu draait op netflix.) En je krijgt het echte dorp gevoel met zijn iets wat afwijkende bewoners dat je zonder twijfel zal herkennen van Stars Hollow. small town feeling and its quirky residents from Stars Hollow is certainly there.

Als je dat zo leest zul je je waarschijnlijk afvragen waarom ik dit boek maar drie sterren heb gegeven. Eerlijk is eerlijk, het was best een leuk boek om tussen wat serieuzer werk door te lezen. Maar het is een boek dat je na het omslaan van de laatste pagina zo weer vergeten bent. Het idee achter het verhaal is echter wel helemaal geweldig. Volgers van mijn blog zullen allicht wel weten dat ik helemaal gek ben op boeken die alles te maken hebben met cafés waar je kan eten. Dus je aan boek waar een taartenwinkel centraal in staat en dit gemengd met hekserij en magie, dat klinkt gewoon helemaal als mijn ding, toch?

Maar het was de schrijfstijl die me echt teleurstelde. Dit klinkt misschien een beetje pretentieus maar het was allemaal wat te simpel voor mij. De personages maakte geen enkele groei door. Het verhaal was echt heel oppervlakkig. En natuurlijk is het een vrij dun boek en ligt het tempo behoorlijk hoog. Toch mag dit geen excuus zijn om geen goed uitgewerkt plot te hebben. Ook in amper 300 pagina’s kan je een goed samenhangend, bevredigend verhaal vertellen. En dat deed A Slize of Magic dus jammer genoeg niet. Ik las het boek ook voornamelijk omdat ik zo geïnteresseerd was in een feel good boek met magie erin. Magie doet echter pas zijn intreden op het einde van het verhaal en speelt niet zo een hele belangrijke rol in de rest van het boek.

Daarnaast vond ik het verhaal ook wat te kinderachtig of misschien lag het wel aan het feit dat het hoofdpersonage Susanna een beetje simpel was in haar denken. Het hele verhaal door gebeuren er vreemde dingen. Een keuken die zichzelf helemaal opruimt. Een kat die kleding uit de kast kan nemen…. En Susanna vraagt zich geen moment af hoe dit kan. Ze denkt niet dat dit vreemd is en er wel eens meer aan de hand zou kunnen zijn. Ik had echt het gevoel alsof ik een kinderboek aan het lezen was.

Moest het verhaal dieper zijn uitgewerkt en zich meer gefocust hebben op het magie stuk dan had dit zonder twijfel een succesverhaal geweest. Eens magie echt een belangrijke rol speelde in het verhaal nam de kwaliteit van het verhaal ook echt toe. Jammer dat dan alles snel afgehaspeld werd. I

Ik vloeg door het boek op amper twee uurtjes. Een ideaal tussendoortje als je even je hersenen wil uitschakelen en wil genieten van taarten met een klein beetje magie.

three-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.