January Wrap Up

Posted 8 februari 2019 by Silke (boekinwonderland) in Wrap up / 0 Comments

Normally I would be showing you guys a video of my januari wrap up… Because quite frankly I love to make You tube videos and talk about all the books I have read. But once again I am going to play the All is not well card. It will be better soon… Soon I will be happy to be in front of the camera once again… But for now… You guys will have to do with this written wrap up…

Normaal gezien zouden jullie hier een you tube filmpje krijgen met daarin alle boeken die ik gelezen heb in de maand januari. Eerlijk ik ben dol op het maken van filmpjes voor mijn kanaal en honderd uit praten over boeken. Maar op dit moment gaat het nogsteeds niet zoals het zou moeten. Hopelijk snel beterschap. Hopelijk vind ik binnenkort terug de energie en de zin om voor de camera te staan. Maar tot die tijd krijgen jullie dus een geschreven wrap up van de afgelopen maand.

How Much? / Hoeveel?

What Did I read / Wat heb ik gelezen?

I started the year with finishing the arc of A Curse so Dark and Lonely by Brigid Kemmerer. This is quite a hyped book and I can understand why, all-though I don’t completely agree with the overall hype. If you are curious what I thought of the take on Beauty and the Beast be sure to check out my review here.

After that I dove straight into another Arc A Slize of Magic by A.G Mayes. Not a bad read, but it left me a little underwhelmed. Its a very short story and it could have benefited from some more exploration of the characters and the magic in the story. If you want my full thought on the story, the review will be published on monday!

Then it was time to dive into the Shadowhunter World once again with Lady Midnight by Cassandra Clare. I always seem to forget how much I love Cassie Clares writing. I absolutely fell in love with this new installment of the Shadowhunter World and I can’t wait to start with Lord of Shadows

Ik ben het jaar begonnen met het uitlezen van een ARC, namelijk A Curse so Dark and Lonely geschreven door Brigid Kemmerer. Dit is een behoorlijk gehyped boek binnen de young adult gemeenschap. Ik kan begrijpen waarom, maar toch ben ik het op heel veel vlakken niet eens met de hype. Benieuwd waarom ik niet van mijn sokken geblazen werd? Lees dan zeker even mijn review.

Daarna worstelde ik me een weg door A Slize of Magic van A.G Mayes. Hoewel het zeker geen slecht boek was, wist het me toch niet te betoveren. Ik bleef er zelf redelijk koud bij. Het is een heel dun boekje, maar had zeker verder uitgewerkt mogen worden. Nu was er te weinig ontwikkeling van de personages en ook de magie in het verhaal bleef erg aan de oppervlakte.  Maandag komt mijn review voor dit boek online!

En toen was het tijd om eindelijk nog eens af te dalen in de Shadowhunter wereld met Lady Midnight van Cassandra Clare. Ik lijk telkens weer te vergeten hoeveel ik van Cassie Clares boeken houdt. Ook deze keer werd ik weer helemaal verliefd op de wereld en het verhaal. Ik zit echt op hete kolen om aan Lord of Shadows te beginnen.

Talking about books that left their mark on my. The Handmaid’s Tale by Margaret Atwood left me changed as a reader and a person. It was a thought evoking novel that has been on my mind ever since I finished it! This book should be an absolute must read for everyone!

After that is was time for something lighter. The Tanglewood Tea Shop by Lilac Mills was ideal for an easy, feel good novel about a little tea shop with a dashing love interest and some funny moments. Not the best feel good book I ever read, but a nice little in between. My full review will be out closer to release day.

2019 was going to be the year I was going to reread the whole Enchanted Inc. series by Shanna Swendon. So I kicked of the year with the first installment of the book. For some reason it wasn’t as good as I seemed to remember. But still very entertaining and a lot of fun!

The last book I finished in January was The Psychology of Time Travel written by Kate Mascarenhas. The book is about… well the  effects of time travel on the human brain. Not one of the best time travel books I have read, but certainly an interesting take on the whole Time Travel Concept. Be sure to check out my full review closer to release date!

Als we het dan toch hebben over boeken die een indruk achterlieten. The Handmaid’s Tale geschreven door Margaret Atwood wist me echt te raken, als lezer en als mens. Ik vond het echt een boek dat me tot nadenken aanzetten en ik heb het nog steeds niet uit mijn gedachten kunnen zetten. Een absolute must read!

Daarna was het wel hoog tijd voor een lichter verhaal. The Tanglewood Tea Shop door Lilac Mills was daar ideaal voor. Een makkelijke feel good waar een klein theehuisje, een knappe paardentemmer en heel wat gekke dorpsbewoners voor avontuur zorgen. Niet het beste boek op de markt, maar een leuk tussendoortje.

2019 zou het jaar worden dat ik de Enchanted Inc. reeks helemaal herlas. Dus begon ik bij het eerste boek in de reeks geschreven door Shanna Swendon. Om de een of andere reden viel het eerste boek wat tegen. Ik denk dat ik het in mijn hoofd een beetje te veel had opgehemeld…

Als laatste boek verslond ik de ARC van The Psychology of Time Travel door Kate Mascarenhas. Het boek gaat over de effecten van tijdsreizen op de menselijke geest. Ik heb zeker al betere tijdreisverhalen gelezen, maar het is wel een erg originele benadering van het concept. Binnenkort verschijnt een uitgebreide review op mijn blog!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.