The Man I Fell in Love With – Kate Field

Posted 4 februari 2019 by Silke (boekinwonderland) in Adult, Reviews / 0 Comments

The Man I Fell in Love With – Kate Field

Sometimes there’s a right person for one half of your life, and a right person for the other…

After twenty years of quiet, contented marriage, Mary Black can’t help but find her eyes drawn to a particularly handsome man at a Christmas party. But her world is suddenly turned upside down when she sees her husband Leo next to him, holding his hand…

For the sake of her children, Mary has no choice but to pick herself back up and start again. She hosts a family Christmas that includes her ex-husband and his new partner. She copes with her children wanting to spend less time with her, and more time with their “fun” dads. And she tries her VERY best to ignore Leo’s hunk of a brother, who has been living in New York for many years, but has just come back to town…

As Mary tries to reshape her future, the past unravels, exposing secrets and lies that rewrite the story of her life and leave her questioning where her loyalties really should lie. After living a life of sliding doors and missed opportunities, can she finally put herself first and take a chance that could change everything? Sometimes life begins at the end of your comfort zone…

Soms is een persoon de ware... maar niet voor heel je leven.

Mary Black denkt dat ze gelukkig getrouwd is. Maar tijdens een feestje dwalen haar ogen af naar een knappe man. Wat een schok is het echter om te ontdekken dat haar eigen echtgenoot verliefd de hand van deze man vasthoudt. Om haar kinderen te beschermen tegen een gebroken gezin besluit Mary haar eigen gevoelens en emoties op de achterbank te plaatsen en dit nieuwe gezin een kans te geven. Met kerst is de nieuwe vriend van haar echtgenoot uitgenodigd en met tranen in de ogen kijkt ze toe hoe haar kinderen meer en meer tijd beginnen door te brengen met hun "vaders". Mary zet alles op alles om haar toekomst terug op de rails te krijgen, maar geheimen uit het verleden zouden wel eens roet in het eten kunnen gooien.…

The Man I Fell In Love With by Kate Field
on 7 february 2019
Published by HarperImpulse Pages: 300
Genres: Adult, Feel Good, Chicklit
Format: ARC
Goodreads
three-stars


ENGLISH REVIEW (MIJN NEDERLANDSTALIGE REVIEW KAN JE HIER VINDEN!)

The Man I fell in Love With is a book that left me quite torn. I was absolutely intrigued with the synopsis and although I quite enjoyed the story I just expected a little more from it. I expected it to be a little less predictable. Only 30 pages in the story and I knew exactly where Mary was going to end up. I wished it would have been a little less obvious or taken a completely different course. Something a little more refreshing, not the solution that 95% of the feel good books would offer.

But let’s start off with all the thing I did like about this book. I absolutely loved how realistic most of the story felt. I think lots of woman might recognize themselves in Mary. She is a woman who has always forgot her own needs. Her whole life is centred around her husband and her family. Mary is always taking care of everybody around her. Husband, kids, even her mother and her mother in law. She doesn’t seem to know the word no and is always giving, giving, giving. And suddenly all that security and her well designed future is ripped away. Not by another woman, but by a man. The conflicting emotions Mary has about this and what she is willing to do to keep her family together in some way was really heartfelt and real. Although Mary and I have nothing in common I could relate to her in the lioness feels she shows when people try to hurt her family.

But that is where my connection with Mary ends. Readers of my blog might know how much I love a strong female lead. Women who are not afraid to stand up for themselves. But even after the separation with her husband Mary just keeps on putting herself and her own needs last. Even when she goes on the rebound she does it with an exact copy of her husband! I just wanted to scream at her to open her eyes and see what she was doing. But honestly, that was just a minor complaint I had about the story. I could at some level understand why Mary just wanted her save, comfortable life to continue.

What I didn’t understand was the incredible unbelievable twist the plot took in the end. In the end the author tries to explain all the awful things that have happened to Mary in the past. Why she was abandoned by her father. Why she married Leo. But here she just lost me. Instead of giving an reasonable explication the story took twists and turns that made your head spin. The way Mary was eventually treated really gave me an overall bad feeling about this story and all the characters involved.

So what could have been a really enjoyable 3,5 even 4 star read, was actually a little bit ruined by the end explanation. Such a shame….

WAT VOND IK VAN THE MAN I FELL IN LOVE WITH?

The Man I fell in Love With is een boek waar ik echt heel gemengde gevoelens over had en best met mezelf in de clinch lag om sterren te bepalen. De korte inhoud wist onmiddellijk mijn aandacht te trekken en hoewel ik ook wel genoot tijdens het lezen, had ik toch een beetje meer verwacht van dit boek. Een beetje minder voorspelbaarheid had zeker leuk geweest. Ik was nog maar 30 pagina’s in het verhaal en ik wist al waar Mary uiteindelijk zou eindigen op de laatste pagina. Het had allemaal een beetje origineler gemogen. Nu volgde het boek echt de route die 95% van de feel good boeken volgen.

Maar laten we maar beginnen met wat ik allemaal leuk vond aan dit boek. Voor het grootste gedeelte van het verhaal voelt het erg realistisch aan. Ik denk dat heel wat vrouwen zich wel zullen herkennen in Mary. Ze is een dame die haar eigen wensen en verlangens altijd op de laatste plaats heeft gezet. Alles draaide rond haar echtgenoot en gezin. Ze zorgde voor iedereen rondom haar. Haar man, haar kinderen, haar moeder, zelfs voor haar schoonmoeder. Het woordje neen lijkt ze niet te kennen en ze blijft maar geven. Maar dan plotseling wordt haar hele gekende leven onder haar voeten weggemaaid en is de toekomst erg onzeker. En niet doordat haar man verliefd wordt op een andere vrouw. Neen, hij wordt smoorverliefd op een andere man. De tegenstrijdige emoties waar Mary mee geconfronteerd worden voelen heel echt aan en je leeft echt met haar mee. Want ze wil natuurlijk niets liever dan haar gezin bij elkaar houden en zorgen dat de kinderen een echte thuisbasis blijven hebben. En hoewel Mary en ik eigenlijk niets gemeenschappelijk delen, kon ik dat vechten als een leeuwin voor je kinderen wel herkennen.

Maar daar eindigt mijn band met Mary dan ook. Lezers van mijn blog zullen vast wel weten dat ik erg hou van sterke vrouwelijke hoofdpersonages. Vrouwen die voor zichzelf opkomen en hun mannetje weten te staan. Maar zelf na de scheiding is Mary nog altijd druk bezig met wat iedereen anders wil. Geen moment staat ze stil bij wat zij misschien eens van haar leven zou willen maken. En wanneer ze dan eindelijk toch eens een stapje uit haar comfort zone waagt doet ze dat met een man die een exacte kopie is van haar echtgenoot. Tijdens het lezen wou ik haar echt toeschreven dat ze eens even rond moest kijken. Maar laten we eerlijk zijn dat is slecht een heel kleine frustratie. Tot op een bepaald niveau kon ik eigenlijk wel begrijpen waarom Mary zo wanhopig wou vasthouden aan het leven dat ze ooit gekend heeft.

Wat ik echter helemaal niet begreep en nog altijd niet goed kan plaatsen is het ongeloofwaardige einde van het verhaal. Daarin probeert de auteur te verklaren waarom Mary’s vader haar verlaten heeft en waarom ze juist met Leo getrouwd is jaren geleden. Dit doet ze echter door allerlei gekken bochten en kronkels te maken en het verhaal zo helemaal onderuit te halen. Bedrogen en leugens stapelen zich op, waardoor het hele verhaal een erg wrange nasmaak krijgt voor mij. Wat een gemiste kans!

Dit boek had zonder twijfel een fijne 3,5 à 4 sterren kunnen zijn. Maar het einde zorgde ervoor dat ik altijd met een slecht gevoel ga terugdenken aan dit verhaal. Zo ontzettend jammer!

 

three-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.