The Tanglewood Tea shop – Lilac Mills

Posted 31 januari 2019 by Silke (boekinwonderland) in Adult, Reviews / 0 Comments

The Tanglewood Tea shop – Lilac Mills

Patisserie-Chef Stevie is stuck in a rut. Her beloved Great Aunt Peggy has passed away, she’s been fired from her job and the love of her life has walked out the door. But when she’s called to the solicitor’s office to hear the reading of Peggy’s will, Stevie’s life begins to change.

Left with a large amount of money, Stevie is determined to take Peggy’s advice and turn her life around. The quirky tea shop that she sees up for sale in the beautiful village of Tanglewood must be a sign, and Stevie can’t wait to make it her new home.

But what happens after your dreams come true? It turns out that life in the village isn't as idyllic as it may have seemed. With local mums waging war against sugar, a tea shop and its patisserie-chef owner are definitely not welcome.

When the gorgeous but grouchy local stable-owner, Nick, shows up he seems like just another fly in the pastry batter but as the two grow closer, Stevie realises he might just be the perfect reason to stay and win over the village...

Patisserie-Chef Stevie haar leven zit een beetje in het slop. Zeker nu haar geliefde tante Peggy is overleden, weet ze met zichzelf geen blijf. Wanneer ze echter te horen krijgt dat de Peggy haar een grote erfenis heeft nagelaten, krijgt ze de kans om haar leven terug op de rails te krijgen. Stevies droomt lijkt waar te worden wanneer ze een schattig koffiehuisje in Wales te koop ziet staan. Maar wat gebeurt er als je dromen uitkomen? Misschien is Tanglewood toch niet het schattige dorpje dat ze dacht gevonden te hebben. En dan duikt de knappe, maar humeurige paardrijder Nick op. Maar Stevie heeft toch geen tijd om verliefd te worden?

The Tanglewood Tea Shop by Lilac Mills
on 31 January 2019
Published by Canelo Escape Pages: 270
Genres: Adult, Chicklit, Feel Good
Format: ARC
Goodreads
three-half-stars

ENGLISH REVIEW (MIJN NEDERLANDSTALIGE REVIEW KAN JE HIER VINDEN!)

People who have been following my blog for a while know that one of my trigger words for a book is ‘tea shop’. As soon as I hear the word tea shop I just have got to get my hands on the book in question.

My love for tea shop books naturally also means I have a lot of stories to compare to. Which makes me sometimes a bit of a difficult reader, because it is so easy to get the been there, done that feeling over a story. However I must say that The Tanglewood Tea Shop was actually a breath of fresh air.

It was quite refreshing to step away from the classic coastline of England and venture into the wilder territory of Wales. The setting of the story really added to the overall feel of the story and certain storylines were really inspired by the setting in Wales.

Apart from that I had never read a story that involved a sudden inheritance and a heroine with a decent brain that wanted to make something of her life. (Instead of just booking a cruise to the Maldives and lay back till all the money was gone.) I also loved the family tension surrounding this sudden inheritance. Lilac Mills certainly went off the beaten track for The Tanglewood Tea Shop.

But at the same time her story felt familiar and comfortable. A book about a Tea Shop needs to mention food. I hate it when I read 300 or more pages and I have to look for a single mention of a cake. Not so in here! Stevie is backing her ass of and the luscious creations jump of the pages. I just couldn’t help google some of the pastries and cakes she created.

And then there are of course the villagers. For me the inhabitants of small villages make are break a story set around a little café or tea shop. But in this story I loved every one of them…Ow wait that is not entirely true. I loved to hate some of the characters, but I think that was kind of the point.

So why not more stars I hear you say! Well, I have two reasons for that. One being the way the story was written. Stevie likes to talk to herself in her head and these sentences are mentioned with quotation marks. As a reader this is very confusing, because most of the time you don’t realise she is saying these things to herself. It takes a few sentences before it is mentioned that she was speaking to herself inside her head.

The second reasons is the romance. First of all there isn’t a lot of it. Which isn’t necessarily a bad thing. Because The Tanglewood Tea Shop is actually a story about a young, independent woman fighting for her dreams and finding her place in the world. Ideal for people who don’t like sugar sweet romances. But the romance that is there feels unrealistic and develops much too quickly. I loved the lingering looks and I won’t deny there is certainly an attraction between the two characters involved. But they haven’t even had one decent conversation and the I love you’s are flying around. How can you know you love someone when you have hardly talked to each other at all? I was really let down by that. Instalove is a bad thing in YA, but I hate it even more in books for adults.

But overall I really enjoyed The Tanglewood Tea Shop. It’s a small town sweet little romance with quirky inhabitants and a strong heroine who is finding her place in the world. And its full of delicious desserts.. you should read it, if only for those scrumptious desserts!

WAT VOND IK VAN THE TANGLEWOOD TEA SHOP?

Als je mijn blog al een tijdje volgt dan weet je dat word theehuisje voor mijn een trigger woord is. Ik ben dol op boeken die zich afspelen in cafés en theehuizen.

Dat zorgt er natuurlijk ook voor dat ik heel wat vergelijkingsmateriaal heb en dat ik soms best wel kritisch durf te zijn. Het is bij dit soort verhalen namelijk erg makkelijk om snel in clichés te hervallen. Maar The Tanglewood Tea Shop slaagt er toch in origineel binnen zijn soort te zijn. air.

Zo speelt het verhaal zich niet af aan de kustlaan van England. (Toch wel vaak de go to plaats voor theehuisjes verhalen.) Neen, deze keer verhuist de heldin in het verhaal naar het ruwere en onbekendere Wales. Een prachtige setting die zich doorheen het verhaal ook echt laat voelen.

Daarnaast las ik nooit eerder een verhaal waar een erfenis een belangrijke rol speelt. Stevie, het hoofdpersonage is dan ook nog een meisje met een degelijk stel hersenen dat haar geld niet zomaar wil verkwanselen en echt iets van haar leven wil maken. Ik hield ook wel van de spanningen die de erfenis meebracht in Stevies familie. Dit gaf het verhaal zeker meer diepgang en zorgde ervoor dat The Tanglewood Tea Shop niet gewoon het klassieke verhaalpatroon volgde.

En toch voelde het ook wel bekend en gezellig aan. Persoonlijk vind ik eten in een boek over cafés en theehuisjes erg belangrijk. Ik heb er echt een hekel aan om 300 pagina’s lang te lezen over een theehuisje, maar met een vergrootglas moet zoeken naar koekjes of cake. Gelukkig zorgde Stevie en haar heerlijk creaties ervoor dat ik tijdens het lezen echt zat te watertanden. En ook stiekem op google verschillende recepten zat te pinnen.

Een erg belangrijke rol is natuurlijk ook weggelegd voor de inwoners van Tanglewood. De bewoners van het dorpje zijn toch wel erg belangrijk voor een verhaal zoals dit. Maar gelukkig waren ze een voor een hartverwarmende, fijne mensen. Hoewel… neen, niet allemaal. Maar dat was natuurlijk ook gewoon de bedoeling!

Dus waarom geef je dan maar 3,5 ster hoor ik je vragen. Wel daar heb ik twee redenen voor. De eerste gaat over de schrijfstijl. Stevie praat nogal graag tegen zichzelf. Maar in het boek worden de gesprekken die ze in haar hoofd aangaat wel geschreven met aanhalingstekens. Hierdoor is het voor de lezer erg moeilijk om een onderscheid te maken tussen wat Stevie luidop zegt en wat ze in haar hoofd tegen zichzelf zegt. Soms duurt het enkele zinnen voor er duidelijk wordt gemaakt dat Stevie tegen zichzelf aan het praten was. Heel irritant.

De tweede reden was de romantiek in het verhaal. Er is heel weinig romantiek. Zeker niet slecht, want The Tanglewood Tea Shop is vooral een verhaal over een jonge vrouw die haar dromen wil verwezenlijken en haar plek in de wereld zoekt. Ideaal voor liefhebbers van chicklit die niet altijd warm lopen voor suikerzoete romances. Maar de romantiek die er toch is voelt erg onnatuurlijk aan. Pas op het einde van het boek komt er echt romantiek aan te pas, maar dan gaat ze ook echt in een sneltreinvaart ervandoor. De ik hou van jou’s vliegen in het rond, terwijl de twee personages zelf nog nooit een deftig gesprek met elkaar gevoerd hebben. Ik ga zeker niet ontkennen dat er duidelijk aantrekkingskracht is tussen hen, maar van ik vind je aantrekkelijk naar echte liefdeverklaringen in tien minuten… neen daar ben ik geen fan van. Instalove is al erg genoeg in YA verhalen, maar in een boek voor volwassenen gaat mijn haar er helemaal van rechtstaan.

Ik heb zeker genoten van The Tanglewood Tea shop. Het is echt een typisch café verhaal over een klein dorpje met zijn inwoners en een sterk vrouwelijk hoofdpersonage. En laten we vooral niet vergeten dat het boek bol staat van de heerlijke taarten en koekjes. Een lekker tussendoortje dus!

three-half-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.