TBR JANUARI / JANUARY

Posted 4 januari 2019 by Silke (boekinwonderland) in TBR / 0 Comments

Normally you would find a little you-tube video here, with me talking away about the books that I want to read in the first month of 2019. But the past few weeks have been quite hectic and honestly it is not going to chance for about two weeks. So for the very first time I am posting a written TBR for the month of January.

Normaal gezien zou je hier een you tube video vinden waarin ik honderd uit vertel over alle boeken die ik in de eerste maand van 2019 wil lezen. Maar de laatste paar weken zijn echt heel hectisch geweest en het ziet er niet naar uit dat het de komende twee weken kalmer zal worden. Dus daarom schrijf ik liever een TBR voor de maand januari! 

I have a few ARC that are nearing their dayline. So they get top priority! 

Ik heb nog een aantal ARC liggen waar de publicatiedatum nu wel heel dichtbij komt. Deze krijgen dus zonder twijfel top prioriteit!

 

  • A Curse so Dark and Lonely – Brigid Kemmerer

I have actually already started this Beauty and the Beast retelling. So it will most likely be my first read book in 2019.
The story is centered around Rhen, a cursed prince from a fairy-tale country and Harper, a girl from Washington DC.
Rhen was cursed to relive the season of his 18th birthday till a girl was able to love him. If he fails to break the curse he turns into a vicious beast who craves blood and destruction.
But then he meets Harper and she opens his eyes. Because it will take more then just breaking a curse to save Rhen and his kingdom.

Dit boek zal waarschijnlijk mijn eerste gelezen boek van 2019 worden, gezien ik hier al in begonnen ben op het einde van December.
We volgen Rhen, een verdoemde prins it een magisch koninkrijk en Harper, een modern meisje uit hedendaags Washington DC.
Rhen is vervloekt om het seizoen van zijn 18de verjaardag keer op keer te beleven tot hij een meisje echt van hem kan laten houden. Slaat hij daar niet in, dan verandert hij op het einde van het seizoen in een bloeddorstig monster. Wanneer hij Harper ontmoet, ontdekt Rhen echter dat er meer dan liefde nodig is om zijn koninkrijk te redden.

  • The Haunting of Henderson Close – Catherine Cavendish

I have no idea why I wanted to read this book. I don’t do horror or scary. I cant deal with it. Is it silly to say I don’t even go to the toilet in the dark. But something really intrigued me when I read the synopsis of this book. Is it because it is set in Edinburgh? Is it because the story is set around tour guides who give spooky tours. I have no idea, but I am so excited and scared to read all about the myths of the old devil in Henderson Close!

Ik heb geen idee waarom ik dit boek heb aangevraagd als ARC. Ik lees normaal geen horror of verhalen die me zouden kunnen bang maken. Als volwassen vrouw steek ik nog steeds alle lichten aan om naar het toilet te gaan. Maar iets trok toch wel mijn aandacht bij de korte inhoud. Is het de setting in Edinburgh? Of omdat het verhaal draait rond gidsen die spook tours organiseren in de stad. Vaststaat dat ik behoorlijk nieuwsgierig en bang ben om de mythes rond Henderson Close te ontdekken! 

  • A Slice of Magic – A G Mayes

A Slice of Magic is being re-published and I think the story is straight up my alley. The story is centered around Suzanna who has been wondering for decades why her aunt just disappeared from her life. One day she receives a phone call from said aunt to ask for help in her pie shop. Suzanna thinks the time has finally come to get some answers. But nothing is farther from the truth.

A Slice of Magic is een boek dat terug wordt uitgegeven en het verhaal klinkt me als muziek in de oren. Het hoofdpersonage Suzanna vraagt zich al tien jaar lang af waarom haar tante zomaar uit haar leven verdween. Wanneer haar tante op een dag telefoneert en vraagt om hulp in haar taartenwinkel, denkt Suzanna dat ze eindelijk een antwoord gaat krijgen op haar vragen. Maar niets is minder waar. 

Then there is the monthly pick from the TBR Jar and of course lots of other books I want to read.  But I limited myself  to one other book because I am kind of a mood reader and love to follow my guts to the books I want to read.

En dan is er natuurlijk nog altijd mijn maandelijks TBR jar boek en andere boeken die ik wil lezen. Ik heb me deze maand beperkt tot een ander boek, gezien ik nogal een stemmingslezer ben en ik graag mijn gevoel volgt om te bepalen wat ik lees.

  • Lady Midnight – Cassandra Clare

My TBR Jar Challenge for this month was drawn by my lovey son. He picked Lady Midnight by Cassandra Clare. This is the first installment of the Dark Artifices series and I am really excited to get into this part of the Shadowhunter world. Since I finished Tales of the Shadowhunter Academy in August last year, I have been dying to get back into this world!

Deze maand liet ik mijn zoontje een grabbel doen in de TBR Jar. Hij trok er Lady Midnight van Cassandra Clare uit. Dit is het eerste deel in de Dark Artifices serie en ik ben heel erg benieuwd naar deze reeks in weer een nieuw deel van de Shadowhunter wereld. In augustus vorig jaar las ik Tales of the Shadowhunter Academy uit en sindsdien zit ik echt af te tellen om terug in deze wereld te verdrinken. 

  • Enchanted Inc – Shanna Swendson

Years ago I read the first four books of the Enchanted Inc series and absolutly loved them. In 2019 I want to revisit and finish this series. I have very found memories of this magical chicklit story.

Jaren geleden las ik de eerste vier boeken in de Enchanted Inc serie en ik was echt helemaal gek op hen. In 2019 wil ik graag deze reeks opnieuw een kans geven! 

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.