T5W: Books I didn’t read in 2018

Posted 26 december 2018 by Silke (boekinwonderland) in Top 5 woensdag / 0 Comments

Occasional I tend to enjoy joining in with the weekly Top 5 Wednesday meme. I have been doing T5W for quite a few years on and off. If you don’t know what T5W be sure to check out the goodreads group!

This week the meme is all about books that you really wanted to read in 2018 but just didn’t. But now they are top priority for the first months of 2019. Most of the books in my list are books I even preordered because I was so excited to get my hands on them but for some reason… well.. you know the tale of the never-ending TBR?

Af en toe probeer ik deel te nemen aan de wekelijkse meme Top 5 Woensdag. Ik neem al enkele jaren deel aan deze blog-uitdaging. Soms maanden niet en dan opeens een aantal weken achter elkaar wel. Als je niet weet wat T5W inhoud, neem dan zeker een kijkje op de goodreads groep. Daar leggen ze het allemaal veel beter uit dan ik ooit zou kunnen.

Deze week gaan we het hebben over boeken die je supergraag wou lezen in 2018, maar waar je niet aan toegekomen bent. Maar nu worden die boeken dus top prioriteit voor de eerste helft van 2019. De meeste van de boeken op dit lijstje zijn boeken die ik zelf vooruitbestelt had omdat ik zo enthousiast was. En ze dan toch niet lezen… Wel, jullie kennen allemaal het verhaal wel van de immer groeiende TBR niet?

 • Kingdom of Ash – Sarah J Maas

  This book was my top priority for 2018, apart from ACOFAS. The day it arrived I could only stare at it and think soon, we will have time soon. Well, that was an empty promise, because since then I have been going from ARC to bookclub book to ARC again. No quality time for me and the last installment of TOG. I don’t have words to express how much I am longing to read this book. But once again I think soon… when all the other reading obligations end. Soon…

  Dit boek was samen met ACOFAS mijn topprioriteit voor 2018. De dag dat het geleverd was kon ik er alleen maar naar staren en denken binnenkort heb ik hier tijd voor. Wel, dat was een beetje een loze belofte. Want sinds het boek arriveerde heb ik alleen nog maar boeken gelezen waar een deadline aan zat. Nog geen enkel moment tijd om me helemaal over te geven aan dit laatste deel in de TOG serie. En nu denk ik weer… heel binnenkort. Heel, heel, heel binnenkort.

 • Muse of Nightmares – Laini Taylor

  I didn’t read Muse of Nightsmares in 2018 and I am not dissapointed in myself. And that has a very good reason… for some reason amazon kept on telling me that the paperback version would release in 2019. So my mind was set on reading this book next year. But this week for some reason I could order the paperback version… So now it is shining on my bookshelves. Unread of course… But now that I have it in my hands, it will become a top priority read. After a reread Strange The Dreamer of course.

  Ik heb Muse of Nightsmares niet gelezen in 2018 en ik ben helemaal niet teleurgesteld in mezelf. En dat heeft eigenlijk een heel goede redenen… Om de een of andere reden bleven Amazon en Bol beweren dat de paperback versie van Muse pas in april 2019 op de markt zou verschijnen. Ik had me dus al ingesteld op een lange wachttijd. En toen verscheen de paperback versie opeens online. Het staat nu te schitterende op mijn boekenplanken. Ongelezen, althans voorlopig toch. Want het heeft zich nu wel onmiddellijk naar mijn top prioriteiten boeken gekatapulteerd. Maar eerste Strange the Dreamer herlezen.

 • A curse so dark and lonely – Bridgid Kemmerer

  Shame, shame, shame on me. I have had an ARC of this book for over 3 months now and I haven’t read a single letter. I was so excited (still am) when I got the ARC. But the release-date was in January 2019, months away at that time. And here we are… December… still haven’t read it.

  Ik zou me moeten doodschamen. Ik heb al meer dan drie maanden een vooruitlees exemplaar van dit boek in mijn bezit. Ik wil dit boek zo graag lezen, maar weet je de release datum was januari 2019. Nog maanden weg, tijd genoeg om er in te beginnen. Ondertussen zijn we december… en heb ik het nog steeds niet gelezen.

 • The Psychology of Time Travel – Kate Mascarenhas

  A very similar story as the previous book. Months ago I received an ARC and now I still have to read the ARC.  I am still excited because a feminist novel about time-travel, that sounds right up my alley.

  Dit is een erg vergelijkbaar excuus als het vorige boek. Maanden geleden kreeg ik de ARC en de release datum was nog zo ver. Ik kon het toch wel rustig aan doen. En nu hijgt het boek dus in mijn nek met zijn release datum. Ik kijk er nogthans erg naar uit. Een feministisch verhaal over tijdsreizen… dat roept gewoon mijn naam.

 • The Vanishing Throne – Elisabeth May

  Months ago I read the first book in this series, the falconer. And I loved it! When I closed the book I order the second part of the series that very minute. It arrived, I was over the moon… and that is were the story ends. I really want to continue with this series. It promises to be very epic. 

  Maanden geleden las ik het eerste boek in de serie, namelijk the falconer. Ik werd meteen verliefd op het verhaal. Toen ik de laatste pagina omsloeg, rende ik naar de computer om het tweede deel te bestellen. En dat is waar ons liefdesverhaal eindigt, want het boek staat nogsteeds ongelezen in de kast. Ergernis alom, want het beloofd echt een episch fantasy verhaal te worden.

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.