Noone cancels Christmas – Zara Stoneley

Posted 25 december 2018 by Silke (boekinwonderland) in Adult, Reviews / 0 Comments

Noone cancels Christmas – Zara Stoneley

It’s the most magical time of the year, and for travel agent Sarah it’s also the busiest! But this year one man threatens to ruin Christmas for Sarah’s customers – Mr Grinch, Will Armstrong. The Shooting Star Mountain resort is a magical place, and Sarah has fond memories of Christmas here as a little girl – visits to Father Christmas, husky rides in the snow and hot chocolate by a roaring fire. But as the resorts new owner, Will refuses to play snowball or to deck the halls with anything remotely resembling tinsel! With customers complaining their Christmas is ruined, Sarah decides it’s up to her to convince Scroogey Will just how magical Christmas can be….But getting Will into the Christmas spirit is hopeless – he is Bah Humbug personified! But as Sarah gets to know him better, she realizes that underneath all the gloom is a man struggling with a pain of his own.

Kerstmis is de meeste magische tijd van het jaar, maar voor reisagente Sarah is het ook de drukste tijd van het jaar. Maar dit jaar zorgt een man ervoor dat Kerst voor Sarah's klanten op een nachtmerrie lijkt uit te draaien. Mr. Grinch, Will Armstrong. The Shooting Star Mountain resort is een magische plek. Sarah koestert nog altijd herinneringen aan haar kerst toen ze een klein meisje was en met haar tante The Shooting star bezocht. Maar nu zorgt Will ervoor dat deze herinneringen op de helling komen te staan. Sarah is bang voor haar gasten en besluit zelf ter plekke polshoogte te gaan nemen. Maar al snel blijkt dat Will zijn eigen problemen heeft.

No One Cancels Christmas: The most hilarious and romantic Christmas romcom of the year! by Zara Stoneley
on 13 december 2018
Published by HarperImpulse Pages: 400
Genres: Adult, Christmas, Feel Good
Format: ARC
Goodreads
three-stars

ENGLISH REVIEW (MIJN NEDERLANDSTALIGE REVIEW KAN JE HIER VINDEN!)

In theory this book has everything to make me one happy Christmas reader. It has a wonderful setting, full of nature and snow. It has a good dose of humor and it has a woman who wants to save Christmas no matter the cost. And most of all it has a sexy male lead who will obviously be the love interest.

So why couldn’t Noone Cancels Christmas convince me. Maybe after all the Christmas books I have read over the years  I am setting the bar quite high. Christmas stories should be warming, festive and cheery, but I tend to look for an overall believable story and I think that is where Noone Cancels Christmas and I lost each-other.

From the very beginning I was quite enchanted with Will, the so called mister Grinch. I honestly couldn’t follow the plotline where Sarah was flipping out about him being an awful men. He really wasn’t. Even in his mails he had a wicked sense of humor, that flattered me while reading. Will was actually the one that kept me reading. I wanted to scream at Sarah that she needed to put glasses on and see what real humor looked like.

Apart from that I thought the overall story just contained to much “unrealistic” features. Closing a travel agency on a whim. People showing up on the other end of the world. It just all felt like plot devices to get a story told and I really don’t like that. A story should stand on its own and not have all kind of weird devices to get to the final act.  Especially the turn Wills story took was bugged me. It wasn’t original, it wasn’t even really necessary. The ending just really left my mind blasted because of the completely insane explanation of events.

That being said, overall I enjoyed myself while reading. It was fast paced, funny at times and it gave me those Christmas vibes I want when reading a Christmas novel. The writing was really good and I actually want to explore more of Zara’s books. Just to see if this was just a hit and miss with me.

WAT VOND IK VAN NOONE CANCELS CHRISTMAS?

In theorie bevat dit boek alles wat ik wil een goed Kerstboek. Het heeft een heerlijke winterse setting, vol met wilde natuur en sneeuwtapijten zover je kan zien. Het bevat een goede dosis humor en een vrouw die alles op alles wil zetten om kerst te redden. En een knappe mannelijke hoofdrol, waarvan je eigenlijk direct weet dat hij de gedroomde kerel voor ons hoofdpersonage gaat zijn.

Dus waarom kon Noone Cancels Christmas me niet overtuigen? Misschien ben ik na het lezen van tientallen kerstverhalen wel erg kritisch geworden. Ik merk zelf dat ik best hoge verwachtingen heb bij een verhaal en dat ik vooral kijk naar hoe realistisch een verhaal aanvoelt. Natuurlijk moet een kerstverhaal me een heerlijk , warm gevoel geven van binnen, maar ik moet het ook allemaal nog geloven. En daar slaat dit boek voor mij de bal mis.

Vanaf het prille begin begreep ik niet waarom Will zo slecht werd onthaalt door Sarah. Zelf in email vond ik hem best hilarisch, maar een wat donker gevoel voor humor. Maar Sarah bleef maar hysterisch reageren op alles wat hij deed. Will wist me eigenlijk direct te overtuigen. Sarah, het hoofdpersonage daarentegen zorgde ervoor da tik me aan haar doodergerde en dat ik haar constant wou toeschreeuwen dat ze een beetje meer gevoel voor humor mocht ontwikkelen.

Los daarvan vond ik het verhaal ook erg veel onrealistische details bevatten. Een reisbureau sluit je niet zomaar voor een paar weken. Vrienden duiken niet zomaar op aan de andere kant van de wereld. Het voelde allemaal zo geforceerd en in scene gezet aan. Een verhaal zou zichzelf moeten vertellen en niet allerlei valse situaties moeten bevatten om toch maar naar een bepaald doel te geraken. Vooral de grote plottwist van Will vond ik erg irritant. Het was niet origineel en voelde ook compleet nutteloos. Maar het uiteindelijke einde van Sarahs verhaal was echt helemaal totaal van de pot gerukt.

Toch moet ik bekennen dat ik het boek wel te smaken vond. Als ik alle ergernissen van me afzetten, dan zag ik echt wel een leuk boek dat vlot geschreven was. Het bezorgde me ook zeker dat warme kerstgevoel waarnaar ik opzoek was. Ik wil in de toekomst zeker nog een boek van Zara lezen, gewoon om te zien of dat me beter bevalt.

three-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.