The Christmas Cafe at Seashell Cove – Karen Clarke

Posted 24 december 2018 by Silke (boekinwonderland) in Geen categorie / 0 Comments

The Christmas Cafe at Seashell Cove – Karen Clarke

Tilly Campbell houdt ervan zorgeloos en vooral single door het leven te gaan. Als freelance interieur ontwerpen heeft ze de zware taak gekregen om het lokale cafe klaar te stomen voor een groots kerstfeest. Om de druk nog op te voeren beginnen haar vrienden haar een voor een hun grootste plannen voor het feest op te biechten. En het beloofd een drukke avond te worden. Een huwelijk, een geboorte aankondiging, een huwelijksaanzoek... Tilly begint zich langzaam af te vragen of ze niet een beetje te zorgeloos en single is. En de make over van het cafe blijkt ook niet zo makkelijk als ze eerste gedacht had. Dus wanneer ze Seth, de nieuwe inwoner van het dorp tegen het lijf loopt is ze maar wat blij met deze afleiding. Hoewel Seth zijn eigen problemen met zich meebrengt. Als alleenstaande vader zoekt hij volop terug toenadering tot zijn zoon en probeert hij alle ballen in de lucht te houden. Maar weet Tilly wel hoe ze alle ballen in de lucht moet houden? En wacht er haar misschien nog een leuke verrassing onder de maretak?

Tilly Campbell loves being carefree and single. But her latest job is redecorating the cosy local café for a Christmas party, and when her friends confess their plans for the big night – including a proposal, a declaration of love and a pregnancy announcement – Tilly starts to wonder if she might be missing out…
Transforming the café into a winter wonderland is more of a challenge than she thought, so when she bumps into gorgeous newcomer Seth, Tilly welcomes the distraction. Seth is a single father, struggling to settle his son Jack into their new cottage, and Tilly is determined to help them make their house into a home in time for Christmas.
But with the café still in chaos just days before the party it looks like it’s going to be a Christmas to remember for all the wrong reasons… With friends old and new relying on her, can Tilly save the Christmas party?
And could she finally find love waiting for her under the mistletoe?

The Christmas Cafe at Seashell Cove by Karen Clarke
Series: Seashell Cove #3
on 4the October 2018
Published by Bookouture Pages: 298
Genres: Adult, Chicklit, Feel Good, Christmas
Format: ARC
Goodreads
three-stars

ENGLISH REVIEW (BENIEUWD NAAR DE NEDERLANDSTALIGE REVIEW? KIJK SNEL HIER!)

Here we are at the final instalment of the Seashell Cove series. Readers of my blog might know that I wasn’t too keen about Cassies story, but that the lovely Meg swept me of my feet. So let’s see if Tilly could warm my hearth.

In the last instalment of the Seashell Cove serie we follow Tilly. In the previous novels she always felt like the wild child of the trio. And when we meet her in the first few chapters of the book that image is confirmed. Tilly doesn’t really know what to do with her life. Everybody expects her to behave like a grown up, but what does that mean? I loved Tilly’s free spirit. She has a warm and gentle hearth and wants to please the people she loves. But in doing so she sometimes seems to forget that she is the one who has to life her live and become happy. I really enjoyed spending time in Tilly’s head. But and it pains me to say this, that is where the enjoyment pretty much stopped.

The overall story is pretty predictable. From the very first minute that Tilly meets Seth and his wonderful son it is crystal clear where the story is going to take you. And I have no problem with that what so ever. I read these books for the smouldering romance, so no complaints there. But… and this is a major but then I should actually feel the romance. Tilly and Seth had zero chemistry or maybe that was just me missing it all because I was so annoyed with what an ass Seth was. Seth is one of the least manly man I have read about in the past few months. And when I say that it means something. Alfa men are absolutely not my cup of tea. Far from even! Cave man don’t make my heart beat faster. But has no balls on his entire body, so I just couldn’t feel Tilly being attracted to him.

Another part of the story that I disliked was the fact that Tilly just couldn’t be a strong, independent woman who made her own choices. Everything was solved for her in a convenient way. I won’t go to much in debt, because I don’t want to spoil the story for you. But she can’t just get out of a relationship because she is unhappy. No, the guy turns out to be a lunatic and that is why she gets out. What is wrong with a woman standing up for herself and just saying this doesn’t make me happy so I am going to let go. Another example is one of the big problems Tilly is faced with in this book. Instead of making her a strong character that solves her own problems, let’s bring a men into the story so he can save her!

And the last of my complaints this book might be titled The Christmas Café at Seashell Cove, don’t expect to be blown away by all the Christmas cheer in this story. Tilly’s story could have taken place in any time of the year if you ask me. Only in the last 10 pages Christmas takes a prominent role. If course for fans of the series that won’t really matter, but I was a little disappointed. I was really looking forward to explore Seashell Cove during the holiday season. But no, don’t go dreaming about luscious descriptions of fairy lights in the village or wonderfully scented Christmas baking’s, because they are hardly there.

I think I can safely say that this series was a bit of a disappointment for me. The writing is good and the overall storylines are fun and entertaining, although very predictable. But I really disliked a lot of the characters and really missed character development. But if you are a fan of the previous books I think you will enjoy this last instalment of the series.

WAT VOND IK VAN THE CHRISTMAS CAFE AT SEASHELL COVE?

Hier zijn we dan eindelijk aanbeland bij het laatste deel in de Seashell Cove series. Lezers van mijn blog weten dat ik niet zo dol was op het eerste deel, Cassie haar verhaal. Maar Meg wist me met haar verhaal in het tweede deel helemaal te overtuigen deze reeks terug een kans te geven. Ik was dus erg benieuwd wat het verhaal van Tilly me zou brengen.

In het laatste deel van Seashell Cove volgen we Tilly. In de vorige verhalen werd ze steeds afgebeeld als een vrije wilde geest zonder veel verantwoordelijkheden. Dit wordt ook onmiddellijk in de eerste hoofdstukken bevestigd. Tilly weet niet zo goed wat ze met haar leven aanmoet. Iedereen verwacht dat ze zich begint te settelen en zich gaat gedragen als een volwassene. Maar wat wild at dan concreet zeggen. Ik hield wel van Tilly’s vrije geest. Ze is een erg warme en zorgzame dame die erg veel over heeft voor de mensen waar ze van houdt. Soms zelf zoveel dat ze vergeet zichzelf op de eerste plaats te zetten en aan haar eigen geluk te werken. Hoewel Meg zonder twijfel mijn favoriet blijft, vond ik het toch erg fijn Tilly beter te leren kennen. Maar daar houdt mijn fijne leeservaring dan eigenlijk ook op…

Het verhaal op zichzelf is erg voorspelbaar. Vanaf het moment dat Tilly Seth tegen het lijf loopt weet je eigenlijk al hoe het verhaal zal eindigen. En daar is op zich helemaal niks mis mee. Tenslotte lees ik dit soort boeken ook wel voor de romantiek en de vlinders die rondfladderen tussen de hoofdpersonages. Maar dan moet de romance ook wel geloofwaardig zijn en daar sloeg men hier de bal compleet mis. Seth en Tilly hebben mijns inzien helemaal geen chemie en ook geen aantrekkingskracht. Maar misschien komt dit wel doordat ik me constant ergerde in Seth. Volgens mij is Seth een van de minst mannelijke mannen die ik dit jaar in een boek mocht tegenkomen. En wanneer ik dat zeg… Ik hou totaal niet van alfa mannetjes. Helemaal niet zelf, ik heb er een hekel aan. Oermannen met een knots maken bij mij geen schijn van kant. Maar Seth had helemaal geen ballen aan zijn lijf en ik kon echt niet begrijpen waarom een vrije geest als Tilly zich tot hem zou aangetrokken voelen.

Waar ik me doorheen het boek aan bleef erger was het feit dat Tilly geen enkele kans kreeg om zichzelf te bewijzen als de sterke, onafhankelijke vrouw die ze volgens mij wel is. Ze moest geen enkele moeilijke beslissing zelf nemen. Telkens werden de problemen door plot manipulaties voor haar opgelost. Ik wil er niet al te veel over zeggen, want het zijn natuurlijk een klein beetje spoilers, maar ik wil deze mening toch wel een beetje onderbouwen. Tilly kan een relatie duidelijk niet beëindigen door gewoon te zeggen dat ze hem niet graag ziet en ongelukkig is. Neen de man in kwestie moet kennelijk een opvliegende gek zijn alvorens Tilly kan beslissen er toch niet voor te willen gaan. Waarom is het zo verkeerd om toe te geven dat iets niet werkt omdat je niet verliefd bent? Wat voor een boodschap geef je als je een hoofdpersonage maar wat laat aanmodderen ook al is ze niet gelukkig? Nog zo een voorbeeld, doorheen het boek is er een groot probleem waar Tilly mee worstelt. Het zou logisch hebben geleken dat Tilly op een bepaald moment op eigen krachten dit probleem overwon en zo sterker uit het verhaal kwam. Maar niets van dit alles, we laten een man opdraven die alle problemen op magische wijze oplost.

En dan mijn laatste klacht, hoewel het boek The Christmas Café at Seashell Cove, noemt met je niet al te veel kerstsfeer in het verhaal verwachten. Tilly’s verhaal zou zich in eender welk jaargetij hebben kunnen afspelen mijns inziens. Enkel in de laatste tien pagina’s krijg je een beetje kerstsfeer mee.  Maar als je net als ik uitkeek naar beschrijvingen van Seashell Cove met kerstlichtjes en heerlijk geurend kerstgebak dan kom je erg bedrogen uit.

Ik denk dat ik wel mag zeggen dat deze serie voor mij een beetje een teleurstelling was. Ik ben blij dat ik ze helemaal gelezen heb en heb zeker geen klachten over de schrijfstijl. Deze is vlot en vloeiend, erg aangenaam om te lezen. Ook de verhaallijnen zijn erg entertainment, hoewel met momenten best voorspelbaar. Jammer genoeg miste ik de nodige ontwikkeling in de verschillende personages en vond ik het jammer dat alle vrouwen in de reeks zo verdomd afhankelijk waren van mannen. Als je een fan bent van de reeks dan zal je dit deel zeker kunnen smaken! Maar een aanrader vind ik het zelf persoonlijk niet echt.

three-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.