The Magic of Christmas Tree Farm – Erin Green

Posted 17 december 2018 by Silke (boekinwonderland) in Adult, Reviews / 0 Comments

The Magic of Christmas Tree Farm – Erin Green

Nina heeft een echte droomjob. Op Christmas Tree farm helpt ze gezinnen om de perfecte boom voor hun huis uit te kiezen. Een eerste stap naar een perfecte kerst. Maar dit jaar wil Nina niets liever dan kerst overslaan.

Holly probeert zo onopvallend door haar schooljaar te geraken, zo laten de gemene meisjes in haar klas haar misschien gerust. Maar het is niet makkelijk om onopvallend te zijn als de knapste jongen van de school zijn oog op je heeft laten vallen. Angie droomt volop van een kerst met haar gezin. Hetzelfde gezin dat ze in januari achterliet om een nieuw leven te beginnen. Is ze nog op tijd om haar gezin te redden? Drie dames, drie wensen en slechts een kerst om ze te vervullen.

Nina has the most magical job in the world, matching customers with their perfect Christmas tree. Working at Christmas Tree Farm is always fun and full of laughter but the weight of past tragedy bears down on her.

Holly is just trying to be a normal teenager, having to deal with the mean girls in her class. But then the most handsome boy at school takes an interest in her.

Angie is trying to bring her family together and save her broken marriage. It's not something she can force, but it's the only gift she craves. Will her Christmas wish come true?

The Magic of Christmas Tree Farm by Erin Green
on 24 september 2018
Published by Aria Pages: 452
Genres: Adult, Chicklit, Feel Good
Format: ARC
Goodreads
four-stars

ENGLISH REVIEW (MIJN NEDERLANDSTALIGE REVIEW KAN JE HIER VINDEN!)

The Magic Of Christmas Tree Farm was the first festive book I read this year that brought something extra into the game. Most festive reads are all about that warm, fuzzy feeling you get around the holidays. You could easily compare them to a mug of hot chocolate milk. Warm, sweet and comforting. But The Magic Of Christmas Tree Farm is something different. It is still warm, sweet and comforting. But with a little extra pinch of cayenne pepper into the mix.

It might sound pretty heavy but the book is a little darker than normal festive reads. Don’t let that scare you! Because in my humble opinion it is without any doubt an extra reason why you should read this book. The story contains divorce, dating, heartbreak, grieve, sickness, family, falling in love, fighting for what you believe in and of course Christmas. Holly, Nina and Angie feel real and that made it so compelling for me.

The story is told from 3 different perspective. The ladies all in a different part of their lives. Holly is de youngest of the three. She is a teenager and still in high school. She is struggling with some problems at school and at home. I actually quite liked her chapters. Followers of my blog now I read quite a lot of YA and I must say that the voice of Holly is very well written. Her character is well developed and she can stand her own between the other two ladies. Nina is a twenty something who is grieving after the loss of her father. Her story touched me the most on a very personal level, because (and this is not a spoiler) her father was struggling with MS. A diagnosis I have had for almost over a decade now. So I have to admit that Nina’s storyline sometimes really hit home. Angie is the oldest of the trio and I just couldn’t stand her as a character. But that didn’t take away any of my reading enjoyment. I disliked Angies character and her actions, I really enjoyed her overall storyline. Although I have to admit that I kept on wishing she wouldn’t get a happy ending. Is that really awful of me?

Over the course of the story the tree ladies cross paths and their stories intertwine on more levels then first meets the eye. I really enjoyed the complicated bonds between all of the characters. At first you explore the very obvious connection, but as you dig deeper into the story more and more connections are made. This kept the story surprising and really well thought through.

The Magic of Christmas Tree Farm is a refreshing breath of air between the overly sticky Christmas reads. (Which I love also, don’t get me wrong.) But if you want something more complicated with rocky relationships and some heart-breaking situations , this is absolutely the festive read for you!

WAT VOND IK VAN THE MAGIC OF CHRISTMAS TREE FARM?

The Magic Of Christmas Tree Farm sprong er tijdens het lezen wat tussenuit. De meeste kerstboeken die ik dit jaar las waren vooral heel zoet en soms zelf een beetje sprookjesachtig. Je kan ze nog het beste vergelijken met een mok warme chocolademelk om eerlijk te zijn. Warm, zoet en gezellig. Maar The Magic of Christmas Tree Farm is een beetje anders. Het is nog altijd warm, zoet en gezellig, maar met een klein beetje extra. Een vleugje cayennepeper in je chocolademelk als het ware.

Misschien schrikt het je wel een beetje af, maar dit boek is donkerder dan de reguliere kerstverhalen. Dat klinkt een beetje zwaar, maar naar mijn bescheiden mening is het boek net daarom een must –read. Het verhaal bevat echt heel uiteenlopende facetten. Het gaat over scheiden, terug beginnen daten, verliefd worden, afscheid nemen, rouwen, ziekte, familie, een thuis vinden en natuurlijk ook over Kerstmis. Het verhaal van Holly, Nina en Angie voelt alsof het uit het leven gegrepen is.

Het verhaal wordt vanuit drie verschillende personages vertelt. Drie dames die zich alle drie in een heel ander deel van het leven bevinden. Holly is de jongste van het gezelschap. Zij is een tiener en zit nog op school. Zowel thuis als op school heeft ze wat problemen die ze het hoofd moet bieden. Zoals volgers van mijn blog wel weten lees ik regelmatig young adult verhalen en ik moet zeggen dat Holly als een personage echt heel goed ontwikkeld is. Hoewel ze nog erg jong is, moet haar verhaallijn zeker niet onderdoen voor de andere twee dames; Nina is een twintiger die nog volop het overlijden van haar vader aan het verwerken is. Voor mij was Nina’s verhaallijn het meest aangrijpende om te lezen. Haar vader leed namelijk aan MS, een diagnose die ik meer dan tien jaar geleden ook kreeg te horen. Om die reden was haar verhaallijn het aangrijpendste, maar ook het moeilijkste om te lezen voor mij. Angie is de oudste dame in het trio en vanaf het begin had ik echt een grafhekel aan haar. Maar dat nam niet weg dat ik ook van haar verhaallijn erg heb genoten. Soms durft mijn aversie voor een personage ervoor te zorgen dat ik minder van hun verhaal geniet. Bij Angie was dit echter niet het geval. Haar verhaallijn was sterk genoeg om ervoor te zorgen dat ik hier ook nog steeds erg geboeid bleef. Hoewel ik moet toegeven dat ik stiekem Angie geen fijn kerstfeest toewenste. Ik weet het, soms ben ik een beetje een serpent.

Doorheen het verhaal kruizen de drie dames elkaar en weven hun verhaal in elkaar op een manier die je eerst niet zou verwachten. Ik heb echt ontzettend genoten van de gecompliceerde onderliggende relaties die na verloop van tijd pas aan de oppervlakte kwamen. In het begin van het boek zie je enkel de erg duidelijke linken tussen verschillende personages. Maar naarmate het verhaal vordert leer je steeds meer en meer over de personages en de verschillende relaties. Erg goed uitgevoerd door de auteur!

The Magic of Christmas Tree Farm is echt een frisse wind door het toch vaak erg zoete kerstverhalen gamma. Als je een kerstverhaal leest met een flinke portie realisme, goed uitgewerkte relaties en toch ook wel enkele moeilijke momenten dan is dit boek zonder twijfel een must read voor op je lijstje!

four-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.