Christmas Book Tag

Posted 12 december 2018 by Silke (boekinwonderland) in Tags / 0 Comments

Less than a week to go before Christmas is upon us and to get us all in the right Christmas spirit I wanted to do a bookish Christmas tag. I found just the tag I was looking for over at Girlreading. So let’s dive into some Christmassy, book questions!

Minder dan een week voor we aanschuiven voor kalkoen en pakjes mogen uitpakken. Minder dan een week tot het effectief kerstmis is! Om al een beetje in de kerstsfeer te komen vond ik het wel leuk om een kerst boektag te doen. En ik vond de perfecte tag op het kanaal van Girlreading. Klaar om een paar leuke boekvragen te beantwoorden?

 • A fictional family you would like to spend christmas dinner with? / Een fictionele familie waar je graag het kerstdiner mee zou doorbrengen.My first instinct was to answer the Weasleys. Because lets be honest who wouldn’t want to spend Christmas with the Weasleys. But then the inner circle popped into my mind and the idea kind of took of from there. Very difficult to answer to be honest.. because well they would both be awesome, wouldn’t they? And if there was a mistletoe I would be able to snog Rhys. Ha, difficult choices galore! Mijn eerste reflex was om onmiddelijk de familie Wemel te kiezen. Want laten we eerlijk zijn wie wil er de feestdagen nu niet doorbrengen met de Wemels. Maar toen schoot de Inner Circle door mijn hoofd. Verdorie, wat een moeilijke vraag. Want ze zouden allebei toch wel compleet te gek zijn niet? En als er een maretak was dan zou ik de kans krijgen om Rhys eens goed tegen mijn gilet te trekken. Keuzes, keuzes, keuzes…

 • A bookish item you would like to recieve as a gift? / Een bookish geschenk dat je graag zou ontvangen?This one is so easy, but also not doable. I would like new, very large bookshelves. But considering we have two children all our free space is used up. So mom gets to dream about big bookshelves. And also house-hunt for houses who can accommodate big bookshelves.Hier moet ik niet lang over nadenken. Ik wil een hele grote boekenkast. Maar dat is op dit moment niet realiseerbaar. Ik ben namelijk de trotse mama van twee kleine spookjes en zij nemen alle vrije ruimte in ons huis in. Dus het enige wat ik kan doen is dromen van een grote boekenkast en natuurlijk ook uitkijken naar een woning waar mijn droom kan uitkomen!
 • A fictional character you think would make a perfect christmas elf? / Een fictief personage dat perfect zou zijn voor de rol van kerstelf?Euh… What a difficult question. I want to say Dobby, but Dobby is a free elf! But I think he would be willing to do it if Harry asked him. He is such a loving, sweet elf.Euh.. Wat een moeilijke vraag. Ik wou eigenlijk Dobby antwoorden, maar Dobby is een vrije elf! Maar ik denk als Harry het hem moest vragen dat Dobby met plezier kerstelfje speelt.

 • Match a book to it’s perfect christmas song.  Koppel een kerstliedje aan een boek.Is cheating allowed? Because I could probably link up every christmas book from Holly Martin with a Christmas song.  So lets just keep it at that.Mag je hier valsspelen? Want ik kan waarschijnlijk elk kerstboek van Holly Martin linken aan een kerstliedje. Dus zullen we het gewoon zo houden, anders wordt het een erg lange post.
 • Bah Humbug. A book or fictional character you’ve been disappointed in and should be put on the naughty list? /Een personage waar je erg in teleurgesteld was en graag in de zak van de kerstman zou zien verdwijnen.I had quite a few disappointments this year, but Christian Grey is on top of my list. This year I read Darker and it only made me dislike him more. Being inside his head is really a horrible place to be!Dit jaar heb ik eigenlijk wel een aantal teleurstellende personages tegengekomen. Maar bovenaan mijn lijstje staat toch wel Christian Grey. Ik las dit jaar Darker en kreeg zo nog een grotere hekel aan hem. Lezen vanuit zijn oogpunt is echt geen fijne ervaring. Wat een eikel zeg! 
 • A book or a fictional character you think deserves more love and appreciation and deserve to be put on the nice list? /
  Een boek of personage dat volgens jou niet genoeg genegenheid krijgt en dus een cadeautje van de kerstman verdient.
  I might end up sounding like a broken record but I really think Holly Martin deserves some more love. She is such a wonderful contemporary author. I keep on recommending her to everyone I know. And then I am not only talking about her christmas books. Although now that I mention it… it is the perfect time to pick one up!Het begint waarschijnlijk een beetje afgezaagd te klinken, maar ik vind echt dat Holly Martin meer bekendheid verdient. En Nederlandse vertalingen, dringend!!!! Ik blijf haar telkens aanraden aan iedereen die het maar wil horen. En dan heb ik het echt niet alleen over haar kerstverhalen. Hoewel het nu wel het perfecte moment is om er eentje te lezen.

 • Red, Gold and Green. A book cover that has a wonderfully christmasy feel to it. / Rood, goud en groen. Welke boekcover brengt jou onmiddelijk in een heerlijke kerstsfeer?Over the years I have read so many wonderful christmas stories, with even more gorgeous covers. But the most gorgeous cover of all is from a book I absolutely hated.  The story was so predictable and even the writing wasn’t all it was cracked up to be. But the cover… when I see it, I still fall in love with it.In de loop der jaren heb ik behoorlijk wat kerstverhalen gelezen met bijhorende prachtige covers. Maar de allermooiste cover blijft toch wel van een boek waar ik echt een grafhekel aan had. Het verhaal was vreselijk voorspelbaar en de schrijfstijl stond me echt niet aan. Maar die cover… die is gewoon prachtig.

 

 

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.