One Magical Christmas – Berni Stevens

Posted 10 december 2018 by Silke (boekinwonderland) in Geen categorie / 0 Comments

One Magical Christmas – Berni Stevens

Tijdens het huwelijk van haar zus botst Annie Berry nogal ruw op Nik Knoll. Nik krijgt daarna Annie maar niet uit zijn hoofd. Ze zou wel eens de vrouw kunnen zijn waar hij al jaren naar zoekt. En ook Annie kan hun kleine botsing niet zo snel vergeten. Wanneer hun paden elkaar toevallig terug kruisen zou er wel eens iets moois kunnen bloeien... Maar Nik heeft een geheim. Een geheim dat hij voor kerstavond aan Annie zal moeten opbiechten...

Christmas magic doesn’t really exist – does it? When Annie Berry collides with Nik Knoll in a car park on the day of her sister’s wedding, it feels like all of Nik’s Christmases have come at once. Annie seems like just the sort of woman he’d like to get to know, and the chance nature of their encounter is almost like, well … Christmas magic.
But Nik has a secret, and he has to be sure that he can trust Annie before he tells her. The problem is that this secret has a Christmas deadline, and time is running out …

One Magical Christmas (Choc Lit): Start to love Christmas again with this magical read! by Berni Stevens
on 30/10/2018
Published by Choc Lit Pages: 185
Genres: Adult, Feel Good, Christmas
Format: ARC
Goodreads
four-stars

ENGLISH REVIEW (MIJN NEDERLANDSTALIGE REVIEW KAN JE HIER VINDEN!)

One Magical Christmas is the book version of a Hallmark Christmas Movie. To be quite honest I am all up for making this little novella into a movie. It has everything to be a complete hit. It is sweet, funny, magical and it has reindeers. Who doesn’t love reindeers this time of year?

The concept of this story is so simple and all right a little predictable. Boy meets girl, boy falls in love with girl, boy has a secret that might scare girl away. (although without giving to much away if my boyfriend had a secret like Nik’s I would have love him even more.) So yes, pretty old school. But during the holiday season that is just really all I want.

One Magical Christmas is just a fun, festive read. It has a solid romance, which I absolutely loved. It never felt rushed or like insta-love. And I think that was kind of tricky, because Nik has a deadline in this romance. He needs to be open and honest about his secret before Christmas Eve. So it would have been very easy to progress the romance quicker. But it just followed it natural cause and as I reader I could really appreciate it. Really well done!

The story was told in a quick pace, with lots of fun winks to pop culture. I absolutely loved the fact that the dog was named after a Buffy character. Those little references made the story very relatable and believable. Although there is magic in this novel and it’s very easy to predict even before starting to read what Nik big secret is, the story still feels like it could happen. Or maybe that is just me, hoping Christmas magic might be real.

The only down side on the story was the constant hammering about food, calories and losing weight from Annie. I might understand why the author choice to portray Annie like this, but it just wasn’t the right place or the right time for it. Especially when you are trying to read a Christmas book with a big piece of Christmas cake. It’s not fun if the main character is constantly giving you a bad feeling about what you eat. So yes, the story could have done without that part. But overall that was just a mild irritation of mine.

I absolutely adored this story. I was so sad when I finished the last page, although I had a wonderful time reading it. So just get yourself a mug of hot chocolate, a nice blanker, a roaring fire and dive into this modern Christmassy fairy-tale!

WAT VOND IK VAN ONE MAGICAL CHRISTMAS?

One Magical Christmas is het boeken equivalent van een Hallmark kerstfilm. Van mij mag dit verhaal trouwens zo verfilmt worden door Hallmark,, want hij bevat alle elementen om een fantastische kerstfilm te zijn. Hartverwarmend, grappig, magisch en er zijn rendieren. Laten we eerlijk zijn, wie houdt er nu niet van rendieren gedurende deze periode van het jaar?

Het concept van dit verhaal is eigenlijk ontzettend simpel en ook wel erg voorspelbaar. Jongen ontmoet meisje; Jongen wordt verliefd op meisje. Jongen heeft een groot geheim dat het meisje misschien zou kunnen wegjagen. (Hoewel ik in het geval van Nik hem denk ik alleen nog maar lieer zou zijn.) Dus ja, het is een beetje een klassiek verhaal. Maar in aanloop naar de feestdagen kan ik ook wel eens ontzettend hard genieten van een voorspelbaar verhaal.

One Magical Christmas een feestelijk, grappig hartverwarmend verhaal. Het bevat ook een degelijke romance, waar ik echt ontzettend van genoten heb. Op geen enkel ogenblik voelde het afgerateld of kwam het over als liefde op het eerste gezicht. Best verbazingwekkend eigenlijk, gezien Nik toch wel met een deadline zit. Toch zorgde de auteur ervoor dat de romance zich natuurlijk ontwikkelde en je als lezer nooit het gevoel kreeg dat het te snel ging en er te veel hooi op de vork werd genomen.

Het verhaal zelf was erg aangenaam geschreven. Een vlotte schrijfstijl met heel wat kleine knipoogjes naar pop cultuur. Ik werd in elk geval al erg blij van het feit dat de hond naar een Buffy personage werd vernoemd. Maar het hele verhaal is gevuld met van die kleine verwijzingen. Deze zorgen ervoor dat het verhaal ondanks de portie magie, toch heel geloofwaardig overkomt. Of misschien ligt dat wel aan mij en wil ik ondanks alles gewoon erg graag in kerstmagie geloven.

Het enige minpuntje in het verhaal was het constante zeuren over voeding, calorieën en haar gewicht van het hoofdpersonage Annie. Ik begrijp deels wel waarom de auteur ervoor heeft gekozen om Annie op dat vlak als onzeker te laten overkomen, maar ik vond het een beetje misplaatst binnen het verhaal. Zeker wanneer je een kerstverhaal leest met een groot stuk kerstcake naast je. Heel fijn als het hoofdpersonage je dan constant een slecht gevoel aanpraat. Dit stuk had voor mij echt niet geïntegreerd hoeven te worden in het verhaal, maar het was slecht een klein punt van irritatie.

EINDCONCLUSIE ONE MAGICAL CHRISTMAS

Ik heb echt ontzettend genoten van dit verhaal en was zelf een beetje droevig toen ik de laatste pagina omsloeg. Dus haal jezelf een mok warme chocolademelk, een lekker dekentje, misschien zelf een knisperend haardvuur en geniet van dit moderne, kerst sprookje.

four-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.