Daughter of Light and Shadows – Anna McKerrow

Posted 29 oktober 2018 by Silke (boekinwonderland) in Adult, Reviews / 0 Comments

Daughter of Light and Shadows – Anna McKerrow

Wanneer Faye Morgan een liefdesbetovering met haar vriendinnen uitvoert, weet ze de aandacht van de wild aantrekkelijke feeen koning Finn Beatha te trekken. Finn nodigt Faye uit om hem te volgen in zijn koningrijk en zijn geliefde te worden. Maar al snel komt Faye erachter dat de magische wereld van de feeën een prijs kent. Wat houdt Finn voor haar verborgen? En waarom voelt Faye zich zo thuis in deze magische wereld?

Daughter of Light and Shadows by Anna McKerrow
Series: Daughter of Light and Shadows #1
on 16/10/2018
Published by Bookouture Pages: 291
Genres: Adult, Fantasy
Format: ARC
three-stars

ENGLISH REVIEW

Daughter of Lights and Shadows is the first installment in a new series by the hand of Anna McKerrow. I have never read anything by her, but I felt immediately drawn to this book. No doubt this has everything to do with the main character being a real witch with a family history going back centuries. I really didn’t care what the book was further about. My pagan heart was singing with this short description. But being pagan it could be a close call. Would this book once again make fun of modern day witches and get it all wrong? Or would it do justice to modern paganism and their covens and rituals. 

I am so relieved to say that Anna McKerrow has done justice to the story and I as a pagan really enjoyed it. She made it her own thing of course and added some magic to the story. Our heroine Faye can actually practice magic, so that is of course a fantasy element. But it was executed in a very believable way. The magic sparks weren’t flying around and that made it very elegant and convincing to read.

As I said I was in it for the witchcraft, but of course the story had more to offer. There was the whole Fae setting and the relationship between Faye and the fairy-king. For me the story went a little lacking there. Whenever Faye descended into the Fae world the story got a little hysterical  and overboard. It was a really big contrast with how well executed her magic history and her human village felt. Maybe it had to be this way to show how different the fairy-world was? But for me it didn’t work. It was all over the place and it needed plot devices everywhere to keep the story going in the Fae world. 

The two male characters were underdeveloped and that made the story drag a little. I like the idea of Faye being torn between a human and a Fae man. But the story should have been fleshed out more. Now they are just two conveniently placed pawns on a chest board. There is some sex involved, which I absolutely love. (Yes, I am one of those readers who likes it when it gets hot and steamy in novels.) But I would have liked it more if I would have experienced any connection between the characters.

The only character that really feels like she is developed, is our heroine Faye. I loved how she was morally grey and not the standard heroine who makes all the right choice and is this virgin type girl. Faye is sometimes a really bitch and she can treat other people really bad. But she has a very good heart and she will fight for what she believes in. I honestly would like to see more characters like her in adult fantasy! 

All in all I loved the witchcraft element in this story and I absolutely adored Faye as a main character. But the story in de Fae world was completely off balance and the characters were underdeveloped. I hope the second installment will do better! 

WAT VOND IK VAN DAUGHTER OF LIGHT AND SHADOW?

Daughter of Lights and Shadows is het eerste boek in een nieuwe serie geschreven door Anna McKerrow. Ik heb zelf nog nooit een boek van Anna gelezen, maar voelde me wel onmiddellijk aangetrokken tot dit verhaal. Dit komt zonder twijfel doordat het hoofdpersonage een echte heks is met een eeuwenlange magische familiegeschiedenis. Het kon me eigenlijk niet schelen waar dit boek verder nog over ging! Ikzelf ben paganistisch en was ook wel een beetje bang om het boek een kans te geven. Zou het weer zo een boek worden dat moderne hekserij in een slecht daglicht plaats en er een loopje mee neemt? Of zou het eindelijk eens een realistisch beeld van moderne heksen neerzetten?

Ik kan jullie opgelucht vertellen dat Anna McKerrow moderne hekserij echt recht heeft aangedaan. Natuurlijk geeft ze er haar eigen draai aan, maar ik als pagan herkende zoveel en voelde me er ook echt tevreden bij. Het laagje extra magie dat werd toegevoegd zorgde er voor dat het toch een fantasy verhaal werd, maar je zag duidelijk dat er veel research gedaan werd in paganisme. Ik vraag me zelf af of de schrijfster niet zelf pagan is, want ze slaat nagels met koppen.

Het hekserij deel van het boek was echt perfect. Jammer genoeg ontspoort de trein een beetje wanneer het over het feeën gedeelte gaat. Wanneer Faye afdaalt in de feeën wereld wordt het verhaal een beetje hysterische. Het springt van de hak op de tak en vaak  is er kop nog staart aan te krijgen. Alles wordt gebruikt als plot mechanisme en dat voelt erg geforceerd aan.

De twee mannelijke hoofdpersonage laten qua karakterontwikkeling ook wel wat te wensen over. Ik was wel gewonnen voor het idee dat Faye zich verscheurt voelde tussen een menselijke man en een feeën koning. Maar nu voelen de mannen allebei aan als kartonnen figuren. Er zijn enkele stomende scenes in het verhaal, maar ik denk dat ik deze leuker had gevonden moest ik effectief aantrekkingskracht tussen de personages hebben gevoelt.

Het enige personage dat effectief ontwikkelt werd is Faye zelf. Ze is een erg grijs personage en zeker niet de standaard heldin die altijd de juiste keuzes maakt en als de maagd Maria naar voren treedt. Faye is met moment een echte heks en ze kan mensen ook erg onaardig behandelen. Maar ze heeft haar hart op de juiste plaats en ze vecht voor waar ze in gelooft. Van mij mogen er meer zo een dames een optreden maken in volwassen fantasy.

EINDCONCLUSIE DAUGHTER OF LIGHTS AND SHADOW

Zoals gezegd heb ik echt genoten van de hekserij in dit boek. Maar het gedeelte dat zich in de Feeën wereld afspeelt is echt ongebalanceerd en met momenten lachwekkend. De personage moeten ook meer uitgewerkt worden. Hopelijk wordt hier in deel twee rekening mee gehouden! Ik kijk er alvast naar uit!

three-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.