Siren’s Lure – Frost Kay

Posted 1 oktober 2018 by Silke (boekinwonderland) in Reviews / 0 Comments

Siren’s Lure – Frost Kay

Niets is ooit wat het lijkt.

Hayjen geloofde nooit in mythes, maar dan komt hij plots oog in oog te staan met een springlevende mythe. Gevangen genomen op een schip vol slaven ziet zijn toekomst er behoorlijk grim uit. Maar wanneer Hayjen besluit het heft in eigen handen te nemen, wordt hij als straf het water in gegooit. Diep in de zee waar monsters op hun volgende maaltijd wachten....

Wraak nemen is Lilja's enige drijfveer. Als piratenkapitein van de Sirenidae heeft ze maar een doel in he tleven. Scythia aan de grond brengen en terugnemen wat ooi tvan haar was. Maar dan vind ze plots een verdrinkende man in haar armen en voor ze het weet onthult ze haar zorgvuldig bewaarde geheim.

Een geheim kan een ras uitroeien....

Siren's Lure (The Aermian Feuds #2.5) by Frost Kay
Series: The Aermian Feuds #2.5
on 27 August 2017
Published by CreateSpace Pages: 184
Genres: Young Adult, Fantasy
Format: ARC
Goodreads
four-stars

English – Wat vond ik van Siren’s Lure?

Gezien ik Siren’s Lure als ARC mocht lezen post ik eerst mijn Engelstalige review!

I was actually pretty excited when I read the synopsis. Mermaids, Sirens, Sea Monsters… they are all up my alley. And it is really hard to find a good mermaid book these days.

Siren’s Lure is a little novella set years before the actual Aermian Feuds series and you can read it as a stand-alone. I was quite sceptic about that, because for the past few months I have been reading novella’s that are promoted as “stand alone readable” but when I read them I always feel I am missing important background information. No such thing with Siren’s Lure. It is as promised readable as a stand-alone. However I must warn you that you will probably want to dive into the whole series after finishing this!
I actually loved who much world building was done in such a short novella. There was really detailed information about the world, the people that inhabit the world and the history. All in all the story was a little predictable, but the overall storyline and the excellent worldbuilding more than made up for that!

I am not sure how this will be with the published version but there was one really big let-down in the ARC. The story was all over the place. There was no indication when there were time jumps. One minute you are in the past, the next you are in the future. This influences your reading experience and takes you out of the reading flow. Really annoying! I sincerely hope the printed version will have dealt with this problem!

I can’t wait to discover the rest of the series!

Wat vond ik van Siren’s Lure?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik behoorlijk enthousiast was toen ik de korte inhoud van Siren’s Lure las. Zeemeerminnen, zeemonsters, piraten… allemaal zaken waar ik ontzettend van genieten in een boek. En het is de laatste tijd ook weer ontzettend moeilijk om een goed zeemeerminnenboek te scoren.

Siren’s Lure is een novella die zich vele jaren voor de Aermian Feuds serie afspeelt. Ik was een beetje sceptisch over het feit of deze novella wel op zichzelf zou staan. De laatste maanden lees ik wel meer novella’s waar luid van verkondigd wordt dat ze “stand alone” zijn, maar waar je tijdens het lezen toch echt merkt dat je achtergrond merkt. Maar Siren’s Lure kan echt als een stand alone gelezen worden. Als ik de reviews op goodreads er zo op nalees is het zelf aangeraden dit boek als eerste te lezen voor met de rest van de reeks. En eerlijk, na het lezen van deze novella wil ik heel graag de serie ontdekken!

Siren’s Lure staat echt bol van de world building. Best indrukwekkend voor zo een korte novella! Er is erg gedetailleerde informatie over de wereld, de landen en de volkeren die erin wonen. Het plot op zich was een beetje voorspelbaar, maar dat werdz onder twijfel goedgemaakt door de excellente ontwikkeling van de wereld.

Een puntje van kritiek echter… Ik ergerde me in de ARC echt blauw een de slechte indeling van de hoofdstukken. Zo krijg je geen enkele indicatie dat je een tijdssprong gaat maken. Het ene moment lees je in het verleden, het volgende moment in de toekomst. Hierdoor wordt je uit je leesritme gehaald en blijf je als lezer een beetje verdwaast achter. Ik hoop echt dat dit probleem in de definitieve versie beter is aangepakt.

EINDCONCLUSIE SIREN’S LURE

Deze kleine novella was ideaal om eens te proeven van Frost Kay haar schrijfstijl en de wereld waarbinnen de reeks zich afspeelt. Ik ben alvast benieuwd om de rest van de reeks te ontdekken. Siren’s Lure smaakte zonder twijfel naar meer!

four-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.