Coming Home To Maple Cottage – Holly Martin

Posted 29 september 2018 by Silke (boekinwonderland) in Geen categorie / 0 Comments

Coming Home To Maple Cottage – Holly Martin

Isla Rosewood heeft haar hart verloren aan haar kleine neefje Elliot na het plotse overlijden van zijn vader doet Isla er alles aan om Elliot terug een veilige en warme thuis te geven. Maar dan opeens staat de moeder van de kleine Elliot voor haar deur en dreigt Isla alles te verliezen waar ze zoveel van houdt.

Leo Jackson was altijd de beste vriend van Elliots vader. Leo was de losgeslagen wildebras. De man van de one night stands. Maar zijn leven kwam helemaal op zijn kop te staan na het overlijden van zijn beste vriend. Leo wil Elliot een zo goed mogelijke toekomst geven en daar hoort een liefdevol gezin bij.

Maar groeit er misschien iets meer tussen Leo en Isla? En slagen ze erin Elliot het gezin te geven waar hij zo naar verlangt?

Coming Home to Maple Cottage by Holly Martin
Series: Sandcastle Bay #3
on 28 September 2018
Published by Bookouture Pages: 266
Genres: Adult, Feel Good, Chicklit
Format: ARC
Goodreads
five-stars

ENGLISH REVIEW

Omdat ik het genoegen had een ARC te krijgen van de uitgever in de UK, post ik mijn review natuurlijk eerst in het Engels.

Coming Home to Maple Cottage is the 3the installment in the Sandcastle Bay Series. If you are curious about the first books be sure to check out my reviews for The Holiday Cottage by the Sea and The Cottage on Sunshine Beach.  Before diving in to this particular installment in the series I really need to point out how lovely the Sandcastle Bay series is. If you have been following my blog for quite some time now, you might know that I am a huge Holly Martin fan and that I adore almost anything she writes. But this series is quite frankly one of the greatest series overall I have read by her hand.  I really hated to say goodbye to all these lovely characters and the lovely town that is Sandcastle Bay.

Now lets dive into Coming Home to Maple Cottage. And to do that I am going to quote myself! In my review of The Holiday Cottage by the Sea I stated the following:

I was even contemplating if The Holiday Cottage by the Sea was my new favorite book by her hand, but nothing will ever chance my undying love for Libby and George. So a very close second without a doubt!

Well… this book changed my undying love for Libby and George. I definitely have a new favorite Holly Martin book in my hands. I just can’t express how much I adore Coming Home to Maple Cottage. And to be honest I think that the main reason why I adore this book so much is because I am a mom. Coming Home is all about family, creating a safe environment for a child, giving it all you have to give and trying to be the best parent you can be. And considering I am a mom of two little munchkins myself I could really feel all the struggles Isla is facing and all the doubts she has about her parenting skills. I really felt for her. Because it is hard being a mom when you gave birth to a child and had time to grow together with them in the whole parenting routine. But Isla’s life just changed over night and still she was this incredible mother for Elliot! 

Elliot.. I have said his name… Oh Elliot… I have no idea how Holly did it, but she drew such a realistic picture of a 4 year old… I can’t count the times I was reading parts out loud to my husband and both agreeing we could be reading about our own son! You will fall in love with him while reading this story. And he won’t be the only one who steals your heart. I was really surprised how fast I fell for Leo. In the previous books he was my least favorite character, but I really enjoyed his story-line. He is not the sweet guy you normally meet in Holly’s books. His character has more layers and feels a little darker. A real addition the the male lead, I must say!

Needless to say how much I enjoyed and even loved Coming Home to Maple Cottage. Although I am a huge fan of Holly’s Christmas books I must say I loved her representation of fall and Halloween in this setting. You can almost smell the fall leaves while reading. For me Coming Home to Maple Cottage felt like drinking a pumpkin spice latte after a long walk in the fall sun.
I laughed, I cried and I laughed some more! 

WAT VOND IK VAN COMING HOME TO MAPLE COTTAGE

Coming Home to Maple Cottage is het derde deel in de Sandcastle Bay Series. Ik schreef eerder ook reeds reviews voor de eerdere delen The Holiday Cottage by the Sea en The Cottage on Sunshine Beach. Maar voor ik het met jullie over dit derde deel wil hebben, moet ik gewoon even zeggen hoe geweldig de hele Sandcastle Bay reeks is! Als je mijn blog al een tijdje volgt,dan weet je vast wel dat ik een grote fan ben van Holly Haar werk. Maar om heel eerlijk te zijn is deze reeks echt een van de beste die ze reeds geschreven heeft. Ik heb echt met mijn in het hart afscheid moeten nemen van Sandcastle Bay en zijn fantastische bewoners.

Laten we het nu meer even over dit specifieke deel in de serie hebben. En om te beginnen ga ik mezelf even quoten. Want in mijn review voor The Holiday Cottage by the Sea zei ik namelijk het volgende:

 Ik heb zelfs nog even zitten overwegen of The Holiday Cottage by the Sea niet mijn favoriete boek van haar hand was. Maar ik denk niet dat er ooit een boek gaat komen dat Christmas at Lilac Cottage kan overtrekken. (Ik ben na al die jaren nog steeds helemaal dol op Libby en George.)

Wel… het ondenkbare is dan toch gebeurt. Ik heb zonder twijfel een nieuwe favoriet! Ik kan gewoon niet goed onder woorden brengen hoe ik genoten heb van Coming Home to Maple Cottage! En om heel eerlijk te zijn denk ik dat dit boek zo een favoriet is geworden net omdat ik een mama ben. Coming Home draait volledig rond familie, een veilige omgeving creëren voor een kind en proberen de best mogelijke ouder te zijn die je kan zijn. Ik ben zelf mama van twee kleintjes en ik leefde echt ontzettend hard mee met Isla en alle proberen die ze voorgeschoteld krijgt. Mama zijn is al niet simpel als je effectief kindjes op de wereld zet en samen met hen een groeiproces kan doormaken. Maar Isla’s leven verandert helemaal in nog geen 24 uur en toch is ze een geweldige mama voor Elliot.

Elliot… Nu heb ik zijn naam gezegd. Elliot… Ik heb geen idee hoe Holly het gedaan heeft, maar ze heeft een ontzettend realistische vier jaar oude kleuter op papier weten te zetten. (En dit zonder dat ze zelf mama is!) Meermaals heb ik stukken luidop voorgelezen aan mijn echtgenoot omdat ik onze eigen zoon zo in Elliot herkende. Geloof me maar als ik zeg dat Elliot je hart tijdens het lezen zal weten te stelen! Een grotere verrassing was toch wel Leo. In de vorige delen in de reeks was hij mijn minst favoriete personage. Maar dit wijzigde heel snel toen ik hem beter leerde kennen. Hij is zeker niet de lieve jongen die je meestal in Holly’s verhalen tegenkomt. Zijn personage heeft meer laagjes en ook een iets donkerder verleden. Een echte vooruitgang als het gaat over mannelijke hoofdpersonages!

EINDCONCLUSIE VAN COMING HOME TO MAPLE COTTAGE

Onnodig om te zeggen dat ik echt heel erg van Coming Home To Maple Cottage heb genoten. Hoewel ik een erg grote fan ben van van Holly’s boeken met een kerst setting, moet ik zeggen dat de herfst en Halloween echt van de pagina’s afspatten. Je kon de vers gevallen herfstbladeren bijna ruiken tijdens het lezen. Coming Home To Maple Cottage voelt voor mij dan ook als een lekkere, warme pumpkin Spice Latte drinken na een lange boswandeling in de herfstzon! Ik heb gelachen, gehuild en dan nog wat meer gelachen!

 

five-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.