The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle – Stuart Turton

Posted 24 september 2018 by Silke (boekinwonderland) in Reviews / 0 Comments

The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle – Stuart Turton

Hoe hou je een moord tegen die reeds gepleegd is?

Op het gala bal dat georganiseerd wordt door haar ouders zal Evelyn Hardcastle vermoord worden - of beter gezegd opnieuw vermoord worden.

De zevenvoudige dood van Evelyn Hardcastle by Stuart Turton
on 8 February 2018
Published by Raven Books, Prometheus Pages: 512
Genres: Adult, Thriller
Format: ARC
Goodreads
three-half-stars

ENGLISH REVIEW

Omdat ik het genoegen had een ARC te krijgen van de uitgever in de UK, post ik mijn review natuurlijk eerst in het Engels.

Stuart Turton is a freelance journalist who cooked up quite a storm with his debut The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle. The book seems to be everywhere. On booktube, on blogs, in the paper and it is raining enthusiast reviews! Ow and don’t get distracted if you hear people talking about the Seven and a half deaths of Evelyn Hardcastle. It is the same book! And the author guarantees you that you get the same amount of murder for your money!

The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle is a very difficult book to describe. But when I tried to describe it to a friend I came up with: Mix Agatha Christie, with Cluedo, add a little bit of Sherlock Holmes, a teaspoon of Doctor Who and a cup of Groundhog Day and you get this book. And to be quite honest… that is all you need to know about this book. Go into blind, it’s the best way to experience it.

Yes, I said experience! You don’t simply read this story! You experience it! If you go into it completely blind you will be as bewildered and disoriented as the main character. And that is actually the way it should be. It might not be the easiest reading experience but it will be the most satisfying way. Step by step you will discover what is going on together with the main character. (And yes, I am not saying any names, because spoilers baby.)

Apart from that it is a very ambitious en complex book. Not a story that will allow you to sit back and relax with a nice cup of tea. No, as it is with Cluedo every small detail is of the utmost importance! As a reader you might even want to take some notes! Because it’s the little things that will matter in the end. And there is quite a large cast of characters. It becomes rather difficult to keep them and their family ties all apart.

It must have been a Titan job for Turton to write this story. Because you clearly see and feel how much work has gone into the whole plot set up. One tiny mistake and the whole plot would fall like a house of cards.

Th Seven Deaths of Evelyn Hardcastle is a pretty thick book and it becomes rather repetitive. Especially the middle part of the book is dragging and misses some action. But just preserver! Because the ending will blow you away.

WAT VOND IK VAN DE ZEVENVOUDIGE DOOD VAN EVELYN HARDCASTLE?

Stuart Turton is een freelance journalist die met zijn debuut The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle een warme storm ontketend in de pers. Opeens lijkt het boek overal aanwezig te zijn en het regent enthousiaste reviews. Laat je trouwens niet misleiden. In de VS zal het boek uitgegeven worden als The Seven and a half Deaths of Evelyn Hardcastle, maar Turton beloofd alle lezers evenveel moorden, welke versie je ook leest!

The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle is een moeilijk boek om samen te vatten. Maar het beste laat het boek zich nog omschrijven als een Agatha Christie met Cluedo invloeden, gecombineerd met een snuifje Sherlock Holmes, een lepeltje Doctor Who en een heel klein beetje Groundhog Day. En eigenlijk is dat alles wat je over dit boek moet weten. Hoe minder je als lezer weet bij het begin van het boek, hoe beter je het ganse boek zal ervaren.

Want ja, The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle is geen boek dat je moet lezen. Het is een verhaal dat je moet overvallen en je volledig mee moet ervaren. Als je er helemaal blind aan begint, zal je net zo gedesoriënteerd zijn als het hoofdpersonages gedurende de eerste paar hoofdstukken. En hoewel dat je leeservaring misschien moeilijker zal maken, is het deze kleine geseling echt wel waard. Je ontdekt namelijk stap voor stap samen met het hoofdpersonage (en ja, geen namen in deze review, want *spoilers*) hoe de vork juist aan de steel zit.

Daarnaast is het een erg ambitieus en complex boek. Geen verhaal waar je even lekker mee onderuitzakt en je verstand op nul kan zetten. Net als bij Cluedo is elk klein detail van het grootste belang. Als lezer kan het zelf interessant zijn om zelf kleine zaken te noteren tijdens het lezen. Het boek kent namelijk een erg grote cast personages en het wordt met momenten een beetje onoverzichtelijke om alle namen en familiebanden mooi uit elkaar te kunnen houden.

Het plot is tot in het kleinste detail bestudeert en het is duidelijk dat Turton ontzettend veel werk heeft gehad aan het plannen van zijn verhaallijn. In interviews haalt hij zelf graag aan dat zijn hele schrijfkamer bezaait was met post it. Begrijpelijk, want een kleine fout zou de ingenieus opgebouwde plot als een kaartenhuisje in elkaar doen zakken.

EINDCONCLUSIE DE ZEVENVOUDIGE DOOD VAN EVELYN HARDCASTLE

The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle is een behoorlijk dik boek en soms behoorlijk repetitief. Vooral het middelste gedeelte valt een beetje stil en zorgt ervoor dat de aandacht van de lezer durft te verslappen. Maar even doorbuiten is zeker de boodschap, want het einde loont zonder twijfel de moeite.

three-half-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.