Tales from the Shadowhunter Academy – Cassandra Clare

Posted 17 september 2018 by Silke (boekinwonderland) in Reviews, YA / 0 Comments

Tales from the Shadowhunter Academy – Cassandra Clare

Simon Lewis was een mens en een vampier, maar nu wordt hij dus een Shadowhunter. Maar na de gebeurtenissen van City of Heavenly Fire kan hij zich niks meer herinneren van zijn vroege leven. Hij weet dat hij ooit goede vrienden was met Clary en dat de knappe Isabelle zielsveel van hem houdt. Maar verder dan dat weet hij niet meer wie hij is en of hij wel gevoelens heeft voor de twee meisjes in kwestie. Om te ontsnappen aan alle druk op zijn schouders besluit Simon naar de Shadowhunter Academy te gaan en te leren wat het wil zeggen om zijn leven door te brengen met het jagen op demonen. Maar het leven op de academy loopt niet altijd van een leien dakje. Simon is tenslotte nog altijd een mens en die staan in een lagere rangorde dan Shadowhunters. Maar wie weet is Simon wel klaar om een revolutie te ontketenen?

Tales from the Shadowhunter Academy by Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan, Maureen Johnson, Robin Wasserman
on 15 November 2016
Published by Margaret K. McElderry Books Pages: 672
Genres: Young Adult, Fantasy
Format: Paperback
Goodreads
three-half-stars

WAT VOND IK VAN TALES FROM THE SHADOWHUNTER ACADEMY?

Ik heb lang getwijfeld of ik Tales effectief zou lezen. Simon was voor mij altijd een bij-personage in de reeks en ik hoefde eigenlijk geen boek te lezen dat volledig rond hem draaide. maar na het lezen van de Infernal Devices werd ik me er toch van bewust dat ik heel wat achtergrond informatie uit de Mortal Instruments miste. Om nu meteen een hele lange reeks opnieuw te gaan lezen vond ik een beetje te veel van het goede en daarom besloot ik Tales toch een kans te geven. En wat ben ik blij dat ik dat effectief gedaan heb! Ik werd echt onmiddelijk weer helemaal opgezogen in de gedetailleerde wereld die Cassandra Clare presenteert.

Tales From the Shadowhunter Academy bestaat uit 10 kortverhalen die als epiloog gelden voor The Mortal Instruments, maar ook deels als introductie voor The Dark Artifices. De verhalen werden geschreven door Cassandra Clare in samenwerking met enkele andere YA-auteurs. En natuurlijk zoals het bij elke anthologie gaat heb je verhalen die wat in het niets vallen en verhalen die je helemaal betoveren.

  • WELCOME TO THE SHADOWHUNTER ACADEMY –> 3 Sterren
  • THE LOST HERONDALE –> 4 Sterren
  • THE WHITECHAPEL FIEND –> 5 Sterren
  • NOTHING BUT SHADOWS –> 4 Sterren
  • THE EVIL WE LOVE  –> 3 sterren
  • PALE KINGS AND PRINCES –> 3 sterren
  • BITTER OF TONGUE –> 2 sterren
  • THE FIERY TRAIL –> 3 sterren
  • BORN TO ENDLESS NIGHT –> 3 sterren
  • ANGELS TWICE DESCENDING –> 5 sterren

Voor mij staken de verhalen die meer helderheid gaven over het verleden er echt met kop en nek bovenuit. Zeker de verhalen over Will, Tessa en Jem vond ik heerlijk om te lezen. Ik ben dan ook zo ontzettend blij dat hun kinderen een eigen reeks krijgen en zit echt op hete kolen tot de boeken effectief op de markt komen. (Om nog maar te zwijgen over hoe opgewonden ik ben over The Shadowmarket.)

Zoals te verwachten was vond ik eigenlijk alles Simon gerelateerd bijkomstig. Ach… ik denk dat we gewoon moeten besluiten dat Simon en ik nooit de beste vrienden zullen worden.

EINDCONCLUSIE TALES FROM THE SHADOWHUNTER ACADEMY

Een absolute must read en dan bedoel ik niet alleen voor de absolute DIE HARD fans.
Neen er worden gewoon te veel linken en verhalen opgezet die je effectief nodig hebt om in welke richting dan ook met de reeks verder te gaan
Voor mij absoluut geen companion boek, maar een volwaardig deel in de serie!

three-half-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.