Gemina – Amie Kaufman en Jay Kristoff

Posted 30 juli 2018 by Silke (boekinwonderland) in Reviews / 0 Comments

Gemina – Amie Kaufman en Jay Kristoff

Hanna is papa's kleine prinses. De dochter van de directeur en dus ook een beetje een echte prinses. Nik is lid van een gevreesde criminele familie. Hun leven zal weldra drastisch veranderen. Kady Grant en de Hypatia zij namelijk op weg naar hen met het nieuws over Kerenza. Maar BeiTech is niet bereid zich zomaar gewonnen te geven. Voor Hanna en Nik het goed en wel beseffen wordt hun schip gekaapt door een "audit team" dat alle losse eindjes komt vastmaken. Kunnen Hanna en Nik samenwerken om hun levens en misschien wel het ganse universum te redden?

Gemina (The Illuminae Files, #2) by Amie Kaufman, Jay Kristoff
Series: The Illuminae Files #2
on October 18, 2016
Published by Knopf Books for Young Readers Pages: 608
Genres: Young Adult, Science Fiction
Format: Paperback
Goodreads
four-half-stars

GEMINA, EEN BEETJE VOORGESCHIEDENIS…

In januari 2016 schreef ik een vernietigende review voor Illuminae, het eerste deel in de reeks.
Om je een klein beetje een idee te geven over wat ik toen van het boek dacht:

But the story….. for me it is lacking. Although all the things I read about it are true. It’s a space opera, with a war, a computer gone mad, an outbreak of a dangerous virus and a love story. And maybe that was my main problem. There was so much going on. So much different things cramped into this story, that it just felt a little overwhelming. And that made it a little underwhelming, if that makes any sense. 
I also had quite a few problems with the writing style. Inside this dossier are transcripts between officers, lieutenants, doctors and spaceships. But none of the authorised personal speaks like an adult. And I definitely hated the writing style in some of the chat messages and emails. What is up with adults writing Cuz and Wut?
But my main problem with Illuminae is its complete lack of original content. It felt like a space war combined with the walking death. And if this is something that sounds appealing to you, then you should definitely give this a try! 

Waarom ik dan toch, meer dan twee jaar later Gemina besloot te lezen? Wel, heel simpel omdat ik toen compleet onder de indruk was van de vormgeving. Ik lees ontzettend graag verhalen die in dossier stijl zijn opgebouwd. En jammer genoeg, zijn er zo maar heel weinig op de markt. Dus daarom… en echt alleen daarom…

WAT VOND IK VAN GEMINA?

Ik begon aan Gemina met heel lage verwachtingen… Ik was namelijk na twee jaar nog altijd niet vergeten hoe ontzettend teleurgesteld ik was in Illuminae. Maar toen gebeurde er iets wonderlijks… ik werd binnen de eerste 50 pagina’s helemaal verliefd op het verhaal. Het zoog me op en liet me niet meer gaan tot ik de allerlaatste pagina had omgeslagen. En toen ik die allerlaatste pagina omsloeg ben ik onmiddellijk online Obsidio gaan bestellen. Ik vermoed dat dit genoeg zegt over mijn gevoelens voor Gemina?

Ik begin nu ook langzaam aan te beseffen waar het bij Illuminae misliep voor mij. Katy en Esra waren voor mij heel vlakke personages, die nooit echt tot leven kwamen. Maar Gemina speelt zich voornamelijk af op een andere ruimtestation en met nieuwe hoofdpersonages. Met Hanna en Nik had ik onmiddellijk een klik en ik kon maar niet genoeg krijgen van hun verhaal. Zelfs wanneer Katy haar entree maakt in het verhaal bleef ik denken ‘oke, kunnen we dan nu terug naar Hanna en Nik.’Ook het feit dat het walking death gehalte in dit boek bijzonder laag ligt, zal zeker bijgedragen hebben tot mijn plezier tijdens het lezen.

Maar voor mij was alles gewoon beter in Gemina. De personages voelde echter, waren krachtiger en meer uitgewerkt. Het plot is beter uitgewerkt en de ene plottwist na de andere volgt elkaar op. Het is echt zonder twijfel een intense belevenis en je krijgt als lezer bijzonder weinig ruimte om even op adem te komen. De actie en de onthullingen worden in snel tempo op je afgevuurd.

En de vormgeving… tja die blijft adembenemend mooi he. Maar ook de kleine details in de vormgeving. Sommige delen heel vroeg in het boek dragen eigenlijk al bij tot de uiteindelijk “wrap up” van het verhaal. Bizar om zoveel voorbereiding zo vroeg in een boek al tegen te komen.

EINDCONCLUSIE GEMINA

Tja, wat kan ik zeggen. Misschien moet ik Illuminae eens herlezen? Wie weet zijn mijn gevoelens naar dat boek toe ook wel verandert? In elk geval was Gemina voor mij een schot in de roos. Zoals reeds gezegd het derde boek in de reeks is reeds bestelt en tot dan zal ik het moeten doen met verliefd naar de cover van dit boek kijken. Schot in de roos………

four-half-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.