The Cottage on Sunshine Beach – Holly Martin

Posted 22 juni 2018 by Silke (boekinwonderland) in Reviews, Uncategorized / 0 Comments

The Cottage on Sunshine Beach – Holly Martin

Melody Rosewood lhoudt met heel haar hart van haar nieuwe thuis, een pittoreske cottage op Sunshine Beach. Elke dag wordt Melody wakker met het zicht op de zee. En het beste van alles, ze wordt omringt door al haar vrienden en familie. Maar toch ontbreekt er iets... De knappe Jamie Jackson doet haar hart elke keer een beetje sneller slaan. Melody hoopt al maanden stiekem op iets meer dan gewoon vriendschap, maar durft ze de stap wel te zetten?

The Cottage on Sunshine Beach by Holly Martin
Series: Sandcastle Bay #2
on June 20, 2018
Published by Bookouture Pages: 234
Genres: Adult, Feel Good, Chicklit
Format: ARC
Goodreads
four-stars

ARC – ENGLISH REVIEW?

Ik kreeg de ARC van The Cottage on Sunshine Beach geschreven door Holly Martin van Bookouture, een van mijn favoriete Engelse uitgeverijen. Daarom post ik mijn review eerst in het Engels. De Nederlandstalige versie kan je onderaan terugvinden!

MY THOUGHTS ON THE COTTAGE ON SUNSHINE BEACH

Today the second book in the Sandcastle Bay series is out in the world and I can’t wait to share how much I enjoyed my reading experience. Followers of my blog might know that I absolutely loved the first part of the series, being The Holiday Cottage by the Sea.  And I can tell you straight away the second book in the series doesn’t disappoint.

We return to Sandcastle Bay but this time in the Summer. A couple of months have passed since the last book. In The Cottage on Sunshine Beach we continue the story, but now we follow Melody as the main character. I absolutely adored her as a side character in The Holiday Cottage and I couldn’t wait to get inside her head. But I have to be completely honest, were I had an immediate connection with Tori it took me awhile to find this with Melody. Because of her upbringing Melody is quite unsure about herself and feels really bad about her clumsiness. I never viewed her that way in the previous book and was quite surprised to learn how many negative thoughts went through her head. She is a very sweet girl, but not one of my favorite Holly Martin ladies. What didn’t mean I didn’t enjoy the story!

I absolutely loved to be back in Sandcastle Beach. Although there were only two weeks in between reading to books, it felt like coming home a bit. Of course its a book and you have to go with the story. But I kept wanting to run to the village to see how the pups were doing. Or to Aidan to see how the campaign was coming along. It was so good to see all the characters again. Holly normally revisited characters from previous book, but this time I really felt like they were still a significant part of the story. Their story-line continued, all though as a reader you see it trough another characters eyes.

And of course, my beloved side character Agatha was on a roll again. Damm, I love that woman. She is such a crazy, old bat who means well. I keep wishing she is going to get her hot date with Stefano. Can’t wait to see what shenanigans she would get up to. There could have been a little more Dobby. Let’s be honest you can never have enough of a Turkey, who thinks its a dog right? But I loved the funny bits with all the puppies. And of course that community feeling that Holly does so wonderfully, with the sandcastle  and sculpture competition.

In my review of The Holiday Cottage I stated that this might be one of my favourite Holly novels. Well, this book contains my favourite Holly quote of all time. I even took a picture of it while reading. Someone has to design merchandise with it! I would buy it all!

“But like the sailors who follow the siren’s call to their deaths, I just can’t stay away from you any longer.”

I really need to find a real life Sandcastle Bay and book myself a holiday there. Because it truly felt like coming home.  I can hardy wait for the thirth book in the series. I am secretly hoping it will be a Christmas book. Allthough I am not quite sure I can last as long without a fix of Sandcastle Bay!

WAT VOND IK VAN THE COTTAGE ON SUNSHINE BEACH?

Vandaag komt het tweede boek in de Sandcastle Bay serie uit en ik kan amper wachten om mijn review met jullie te delen! Volgers van mijn blog weten misschien wel dat ik enkele weken geleden erg enthousiast was over het eerste deel in de reeks, namelijk The Holiday Cottage by the Sea. And ik kan je nu al meteen vertellen dat het tweede deel zeker niet teleurstelt!

We keren terug naar Sandcastle Bay, maar deze keer in de zomer. Een paar maanden zijn ondeertussen gepasseerd en in dit verhaal volgen we Melody. Ik was helemaal dol op Melody als bijpersonage in The Holiday Cottage en ik zat dus op hete kolen om een verhaal vanuit haar perspectief te lezen. Maar als ik heel eerlijk moet zijn, dan moest ik toch eventjes aan haar wennen. Met Tori had ik onmiddelijk een klik, maar Melody vroeg toch wel wat tijd. Door de ervaringen in haar jeugd is ze een heel onzeker, vooral haar onhandigheid speelt haar parte. Raar, want zo vond ik haar in het vorig boek absoluut niet overkomen. Ik was echt verbaast om te zien hoe negatief Melody tegenover zichzelf stond en wat voor gevolgen dit had op haar dagelijkse leven. Begrijp me niet verkeerd Melody is een erg lief meisje, maar zeker niet een van mijn favoriete vrouwelijke Holly personages. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat ik het verhaal niet leuk vond.

Ik was zo ontzettend blij om terug in Sandcastle Bay te zijn! Hoewel er maar amper twee weken zaten tussen het lezen van allebei de boeken, voelde het toch een beetje als thuiskomen. En hoewel je in een boek natuurlijk het verhaal moet volgen en niet zomaar je eigen zin kan doen. Besloop me toch steeds de behoefte om door het dorp te rennen en even te gaan kijke hoe het met de puppies ging. Of snel even naar Aidans huis te gaan om te informeren hoe het met de reclame campagne ging. Ik ben van Hollys andere boeken gewoon dat ze altijd even een korte blik werpt op personages uit vorige delen, maar bij dit boek was het meer dan zomaar een blik werpen. Tori en Aidan spelen een erg grote rol in het verhaal. Hun verhaal gaat ook effectief verder, alleen volg je nu alles vanuit de ogen van Melody.

En natuurlijk was mijn geliefde Agatha ook van de partij! Ik kan gewoon niet onder woorden brengen wat voor een fantastisch personage ik Agatha wel niet vind. Ik blijf hopen dat ze haar spetterende date met Stefano krijgt! Ik kan amper wachten om te zien wat ze dan allemaal zou uitsteken! Een kleine opmerkingen, ik miste Dobby een beetje. Je kan nooit genoeg kalkoenen hebben die denken dat ze een hond zijn! Gelukkig werd het gemis goedgemaakt door de avonturen van de kleine puppies. En natuurlijk is het boek ook weer gevuld met dat typische gemeenschapsgevoel dat Holly zo goed weet op te roepen. Deze keer spelen een zandkastelen en sculpuren wedstrijd de hoofdrol.

En waar ik zei dat The Holiday Cottage misschien wel mijn nieuwe favoriete Holly boek was, moet ik zeggen dat dit boek mijn favoriete quote van haar hand bevat. Echt waar, ik ben zo verliefd op deze zin dat ik hem zelf gefotografeerd heb. Iemand moet hier een boekenlegger van maken! (Iemand creatief…; niet ik dus.)

“But like the sailors who follow the siren’s call to their deaths, I just can’t stay away from you any longer.”

EINDCONCLUSIE THE COTTAGE ON SUNSHINE BEACH

Ik moet echt dringend opzoek naar een dorpje dat op Sandcastle Bay lijkt en dan moet ik mijn vakantie daarheen boeken. Want het voelt echt als thuiskomen! Ik kan amper wachten op het derde boek in de reeks. Ik hoop stiekem dat het een kerstboek zal worden. Hoewel ik niet helemaal zeker ben of ik zo lang nog kan wachten zonder een bezoekje te brengen aan Sandcastle Bay!

four-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.