The Bakery at Seashell Cove – Karen Clarke

Posted 4 juni 2018 by Silke (boekinwonderland) in Reviews / 0 Comments

The Bakery at Seashell Cove – Karen Clarke

Meg Larson dacht dat ze alles had waar haar hartje begeerde: ze werkt in een lokale bakkerij, binnen enkele maanden trouwt ze met haar high-school sweetheart en ze leeft vlakbij het strand in het mooie dorpje Seashell Cove. Maar dan sterft de eigenaar van de bakkerij en komt het gebouw op de immo-markt terecht. En haar teerbeminde Sam heeft meer interesse in zijn fietstour door Frankrijk, dan in haar. En wie is die sexy, vrouwelijke fietsster die in al zijn Facebook post verschijnt? .

The Bakery at Seashell Cove by Karen Clarke
Series: Seashell Cove #2
Published by Bookouture Pages: 266
Genres: Adult, Feel Good
Format: ARC
Goodreads
four-stars

ARC – ENGLISH REVIEW?

Ik kreeg de ARC van The Bakery at Seashell Cove geschreven door Karen Clarcke van Bookouture , een van mijn favoriete Engelse uitgeverijen. Daarom post ik mijn review eerst in het Engels. De Nederlandstalige versie kan je onderaan terugvinden!

MY THOUGHTS ON THE BAKERY AT SEASHELL COVE

In April I posted my review for The Cafe at Seashell Cove, the first installment in the Seashell Cove series. In my review I posted the following statement:

I kept wishing we could have seen more of the secondary characters in this story. Because I actually found their storylines more interesting. I wanted to know more about Rob and his decision to leave his successful band. I wanted to know more about Meg wedding and why it felt she wasn’t there with whole of her heart. I just wanted more but because Cassie was so into herself we only got glimpsed of the other characters.

You can understand how truly excited I was when I found out I was going to get exactly what I wished for!

The Bakery at Seashell Cove was so much better than its predecessor. Not only because I didn’t need to read about Cassie anymore. But mainly because the overall story arc was much better. It’s not an overall cheerful story and at times I really felt bad for Meg and all the horrible things that kept on happening to her. But just because it wasn’t all fun and games, I loved the book a little bit more. Because let’s be honest, life isn’t always fun.

Although the overall story is of course heartwarming en lighthearted I think that the character growth Meg has to go true is a very important part of the story. With every tough decision Meg has to make you see her grow as a person. Slowly  learning who she really is, without all the expectations of the world holding her back.

I absolutely loved Meg as a character, but that may come as no surprise, considering Meg was already my favorite character in the first book in the series. But now I really got to spend time with her and I absolutely love her! And yes,  Cassie from the first books makes guest appearances and I still dislike her hugely. She is still an awful friend.

One negative point for The Bakery at Seashell Cove it is really bad for your diet. I kept on reading about all these delicious cakes Meg was whisking up in her kitchen. The water practically ran down my mouth and I kept on googling recipes for all the cakes that are mentioned. I was overjoyed to see a recipe add in the back of the book! (Although I kind of hoped for the pistachio one.)

I really loved The Bakery at Seashell Cove! It a refreshing feel good book that doesn’t shy away from harder topics as infidelity. It a wonderful book about self-exploration, but all very light hearted and with a good sense of humor. I can hardly wait for a third installment in the series, maybe around Christmas?

WAT VOND IK VAN THE BAKERY AT SEASHELL COVE?

In April schreef ik een review over The Cafe at Seashell Cove, het eerste deel in de Seashell Cove serie. In mijn review kon je het volgende terugvinden:

I bleef meer hopen dat ik meer te zien zou krijgen over de bij personages in dit verhaal. Hun verhaallijnen waren veel interessanter dan het hele verhaal rond Cassie. Ik wou echt graag weten waarom Rob besloot om de band te verlaten en wat zij gevoelens hierrond waren. Ik wou weten waarom Meg niet overliep van enthousiasme over haar huwelijk. Ik wou gewoon minder Cassie en meer van de andere personages.  

Je kan dus wel begrijpen dat ik erg enthousiast werd toen ik hoorde dat er een boek zou komen over Meg, een van de bijpersonages waar ik zo graag meer over wou weten.

The Bakery at Seashell Cove is een veel beter en aangenamer boek om te lezen dan zijn voorganger. En dat kwam echt niet alleen door het feit dat ik eindelijk niets meer over Cassie moest lezen. De hele verhaallijn was meer samenhangend en geloofwaardiger. Dit verhaal is niet altijd vrolijk en er moeten best zware beslissingen genomen. Maar voor mij gaf dat het verhaal meer diepgang. Meer geloofwaardigheid, want het leven is natuurlijk niet altijd fijn.

Dit neemt natuurlijk niet weg dat het een licht en luchtig verhaal is, dat met een happy ending natuurlijk wel zijn status als Feel Good roman eer aandoet. Maar de groei die Meg doorheen het boek doormaakt, zorgt ervoor dat het voor mij niet zomaar een boek was dat je snel aan de kant schoof. Met elke moeilijke knoop die Meg moest doorhakken zag je haar een stukje ontwikkelen. Zag je haar gelukkiger worden en meer en meer zichzelf worden. Ver weg van alle verwachtingen die iedereen jarenlang over haar had.

Ik was in elk geval helemaal weg van Meg als personage. Niet echt een verrassing, gezien ze ook al mijn favoriete personage was in het eerste boek. Maar nu ik echt veel tijd specifiek met haar mocht doorbrengen in het verhaal begon ik haar nog leuker te vinden. En ja, Cassie maakt ook nog enkele gastoptredens. Maar ik denk dat ik zeker kan zijn dat Cassie en ik een vreselijke match zijn. Ik vind haar zo een slechte vriendin voor Meg….

Misschien toch wat kritiek op he Bakery at Seashell Cove? Het boek is vreselijk slecht voor je lijn. Het hele verhaal door bakt Meg heerlijke taarten en cakes. Op bepaalde ogenblikken liep het water me echt uit de moment. Ik ben ook verschillende keren gestopt met lezen om een receptje op te zoeken. Helemaal achteraan het verhaal vind je trouwens een recept terug!

EINDCONCLUSIE THE BAKERY AT SEASHELL COVE

Ik heb echt ontzettend genoten van The Bakery at Seashell Cove! Het is een heerlijk feel good boek dat ook moeilijkere onderwerpen zoals ontrouw en familiebanden niet uit de weggaat. Maar dit alles in een heerlijk luchtig jasje met een goede portie humor. Ik kijk alvast uit naar een derde deel in de reeks, misschien rond kerst?

four-stars

0 responses to “The Bakery at Seashell Cove – Karen Clarke

  1. Sommige boeken zijn echt een ramp voor je figuur hé. Ik was super fier op mezelf toen ik in mei Sjakie en de Chocoladefabriek las zonder zelfs maar één stukje chocolade of snoep te verorberen. 🙂

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.