The Holiday Cottage by the Sea – Holly Martin

Posted 23 mei 2018 by Silke (boekinwonderland) in Adult, Reviews / 0 Comments

The Holiday Cottage by the Sea – Holly Martin

Tori Graham heeft echt nood aan een deugddoende vakantie. 18 maanden lang heeft ze zich kunnen begraven in haar werk, maar nu wordt het toch echt tijd dat ze een bezoekje brengt aan Sandcastle Bay. Het dorpje waar haar beste vriendin Melody sinds een jaar woont. In Blossem Cottage hoopt ze tot rust te komen en tijd te vinden om zichzelf terug te vinden. Tori had echter niet verwacht dat de cottage gerund zou worden door de knappe en mysterieuze Aidan Jackson. Stap voor stap wordt Tori verliefd op Sandcastle Bay, maar durft ze ook haar hart openstellen voor Aidan?

The Holiday Cottage by the Sea: An utterly gorgeous feel good romantic comedy by Holly Martin
Series: Sandcastle Bay #1
on April 12, 2018
Published by Bookouture Pages: 284
Genres: Adult, Feel Good
Format: ARC
Goodreads
five-stars

ARC – ENGLISH REVIEW?

Ik kreeg de ARC van The Holiday Cottage by the Sea geschreven door Holly Martin van Bookouture, een van mijn favoriete Engelse uitgeverijen. Daarom post ik mijn review eerst in het Engels. De Nederlandstalige versie kan je onderaan terugvinden!

MY THOUGHTS ON THE HOLIDAY COTTAGE BY THE SEA

Holly Martin did it again! I was even contemplating if The Holiday Cottage by the Sea was my new favorite book by her hand, but nothing will ever chance my undying love for Libby and George. So a very close second without a doubt!

Although I absolutely love the main characters Tori and Aidan (I love their playfull banter!) , I just have to admit the side characters were what made the story such a hit for me! My crush of the month was without a doubt Dobby. I actually hope to see more of that crazy turkey in the next installment of the series. And Agatha… how I laughed my head off with her. Please let there be more of her and her purse full of sexy toys in the next part of the story. I am really dying to know if she will have one hot night with the man from the Italian place. It makes me wonder… will that wacky, old bird get her own book of the series? Because I would definitely read it!

Holly’s stories are always uplifting, heartwarming, cute, funny and full of emotions. They are the perfect medicine for a bad day. I have been raving about her books for a long time now to my friends and I always describe them as a “long, hot bath after a very long day at work”. But the Holiday Cottage by the Sea doesn’t fit into that description. No, the Holiday Cottage by the Sea is more of an ice cream sundae on a very hot day, topped with lots of chocolate sauce, whipped cream and a delicious red cherry on top.

I have been enjoying Holly’s stories for many years now and I dare to see that you see her growing as a writer with every book she publishes. Her stories are more sassy then in the beginning and definitely more sexy. And I love that. I love how her very romantic, but passionate scenes just add something more to the story. They make it more real, more intense and they certainly add more butterflies to my stomach. Like I said earlier, it’s the red cherry on top that leaves you completely satisfied.

I fell in love with Sandcastle Bay and it’s residents and I can’t wait for my next visit to the village. Ever since I read the last page I have been missing all the characters and the little town. The release date of The Cottage on Sunshine bay has been marked on my calendar.

WAT VOND IK VAN THE HOLIDAY COTTAGE BY THE SEA?

Holly Martin slaagt er weer maar eens in om me helemaal van mijn sokken te blazen. Ik heb zelfs nog even zitten overwegen of The Holiday Cottage by the Sea niet mijn favoriete boek van haar hand was. Maar ik denk niet dat er ooit een boek gaat komen dat Christmas at Lilac Cottage kan overtrekken. (Ik ben na al die jaren nog steeds helemaal dol op Libby en George.)

Ook in dit boek zijn de hoofdpersonages Tori en Aidan helemaal geweldig. Vooral de speelse “banter” tussen hen is genieten van de eerste tot de laatste letter. Toch moet ik toegeven dat de sterren van dit boek voor mij vooral de bij-personages waren. Ik werd echt helemaal verliefd op Dobby. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat die gekke kalkoen ook een rol zal spelen in het volgende deel van de reeks. En laten we ook maar Agatha en haar handtas vol seksspeeltjes vermelden. Wat ben ik dol op deze excentrieke, kranige oude dame. Ik ben zo benieuwd of ze haar nacht vol passie zal krijgen met de man van het Italiaanse restaurant. Stiekem vraag ik me zelf af of ze misschien haar eigen boek in de reeks zou krijgen. Ik zou het in elk geval met heel veel plezier lezen!

Holly schrijft altijd vrolijke, hartverwarmende, schattige, grappige verhalen die bol staan van de emoties. Ze zijn echt het perfecte medicijn voor een slechte dag. Al jaren probeer ik mijn vriendinnen te overtuigen om een van haar verhalen te lezen en telkens omschrijf ik haar boeken als “een heerlijk warm bad na een hele lange, zware dag op het werk”. Maar deze lading dekt The Holiday Cottage by the Sea eigenlijk niet. Neen, die omschrijf ik liever als een hele grote ijscoupe om een zomerse dag. Zo eentje met warme chocoladesaus, een grote dot slagroom en om het helemaal af te maken een gekonfijte kers.

Ik ben al jaren een grote fan van Holly’s verhalen en ik vind dat je haar schrijfstijl echt ziet vooruitgaan met elk boek dat ze schrijft. Haar verhalen worden steeds beter. De humor die ze gebruikt ontwikkelt zich steeds meer, vooral in dit boek is het gekscheren tussen de twee personages ronduit perfect. Haar verhalen worden ook een beetje gedurfder. De seksscènes explicieter en persoonlijk kan ik dit wel echt appreciëren. Het maakt de verhalen echter en geeft ze meer diepgang. Zoals ik daarnet al zei, ze zijn die spreekwoordelijke ‘Cherry on top’.

Ik ben echt verliefd geworden op Sandcastle Bay en zijn inwoners. Ik kan amper wachten om terug te keren naar het kleine dorpje. Vanaf het ogenblik dat ik de laatste pagina omsloeg begon ik de personages al te missen. De release datum van The Cottage on Sunshine Bay staat al omcirkeld op mijn kalender!

EINDCONCLUSIE THE HOLIDAY COTTAGE BY THE SEA

The Holiday Cottage by the Sea voelde voor mij een beetje als thuiskomen. Het was een typisch Holly Martin boek en meer moet het voor mij niet zijn. Een van mijn favorieten zonder twijfel, omdat de bij-personages (en dan bedoel ik niet alleen de mensen, maar ook de dieren) zo origineel en grappig zijn. Voor mij weer echt een schot in de roos binnen zijn genres.

five-stars

0 responses to “The Holiday Cottage by the Sea – Holly Martin

  1. Dat gevoel heb ik dus met de boeken uit de Lucky Harbor serie van Jill Shalvis dus misschien moet ik toch maar eens een boek van Holly Martin uit proberen. Van Jenny Colgan ligt er hier ondertussen al wel eentje klaar.

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.