My Big Greek Summer – Sue Roberts

Posted 21 mei 2018 by Silke (boekinwonderland) in Adult, Reviews, Romans / 0 Comments

My Big Greek Summer – Sue Roberts

Mandy heeft het allemaal op een rijtje. Ze woont in een schattig huisje in haar geliefde Liverpool en is gelukkig getrouwd met haar middelbare school liefje Danny. Maar dan ontdekt ze op een dag dat Danny een scheve schaats heeft gereden. Haar hele wereld staat op zijn kop en opeens is Mandy alleenstaande, voor het eerst in haar leven.
Maar Mandy blijft niet bij de pakken zitten. Ze springt het vliegtuig op en besluit terug te keren naar Rhodos, het eiland waar ze in haar jeugd een heerlijke vakantie mocht beleven. Maar is het zo makkelijk om je verleden achter je te laten? En wat als blijkt dat ook idyllische dorpjes hun problemen hebben?

My Big Greek Summer by Sue Roberts
Published by Bookouture Pages: 263
Genres: Adult, Feel Good
Format: ARC
Goodreads
three-half-stars

ARC – ENGLISH REVIEW?

Ik kreeg de ARC van My Big Greek Summer geschreven door Sue Roberts van Bookouture, een van mijn favoriete Engelse uitgeverijen. Daarom post ik mijn review eerst in het Engels. De nederlandstalige versie kan je onderaan terugvinden!

 

MY THOUGHTS ON MY BIG GREEK SUMMER

When I requested My Big Greek Summer I was anticipating a lovely, summery read about Greek beaches and a Greek God like love interest. Something in the style of Mandy Baggots books set in Greece. Turns out, My Big Greek Summer was completely different read.

It is without a doubt a contemporary read, but not the fluffy, set your mind to zero and feel like you are on holiday in Greece kind of read. It was much more, an empowering read about a young woman having to start from zero and finding out who she truly is.

If you are expecting a light beach read, this might not be the book for you. Mandy, the very likable main character doesn’t even get to Rhodes in the first quarter of the book. The first part of the story is set in Liverpool, Mandy’s hometown and explores Mandy’s family, her crashing marriage and her job. I quite liked that because you truly got to know Mandy before joining her on one wild adventure in Thakos. I loved that Sue really brought Mandy to live.

Sue Roberts steers away from the classical stories in this segment. Romance isn’t a very big part of the story to be quite honest. The focus is really on Mandy, fighting for her marriage and developing her life after the deceit of her husband. I loved how friendship, family and self exploration were the main focus of the story and the romance (which was pretty great to be honest) was a side aspect.

But the ending… I just have to take one star down for that ending. One moment we are in Liverpool with Mandy’s mom, the next we are four years later. My Big Greek Summer was quite a detailed read. It spends exploring all the aspects of the story. But then towards the end it felt like the inspiration was gone and everything was resolved in 3 pages. I felt cheated out of the story I loved. I can’t really understand how this could have happen. Another 20 or 30 pages would have done the story true justice. Why can’t we join Mandy when she goes to the Greek wedding, where her live changes for ever. Now we just have to read “Oh and I went to a wedding in Greece and guess what nothing was ever the same.” Really, you have to be kidding me?

All in all My Big Greek Summer is a decent read. Not a bubbly, lovely chick lit with a simmering romance and a overall vacation feeling. It a novel that deals with harder topics and is centered around self exploration and finding what you truly want in your life.

WAT VOND IK VAN MY BIG GREEK SUMMER?

Ik vroeg My Big Greek Summer als ARC vooral aan omdat ik me zo aangetrokken voelde tot de heerlijke, zomerse cover. Stiekem dacht ik ook dat het een luchtig, zomers boek zou worden. Een klassiek reisverhaal met zonnige stranden, hier en daar een cocktail en een romance met een Griekse God. Een lekker tussendoortje dus voor in de tuin of aan het zwembad. Een beetje in de stijl van Mandy Baggot en haar verhalen op Corfu. Tijdens het lezen bleek al gauw dat ik me toch wel wat vergist had in My Big Greek Summer.

Het is zonder twijfel nog altijd een feel good boek met natuurlijk zonnige Griekse stranden en de nodige ouzo in plaats van cocktails. Maar het is zeker geen boek waarbij je verstand op nul kan en je jezelf kan laten verleiden door een heerlijke vakantiegevoel. In de plaats daarvan krijg je een boek waar zelfexploratie centraal staat. Alles draait rond opnieuw beginnen en ontdekken wie je werkelijk bent. Of misschien beter gezegd, ontdekken wie je ook kan zijn.

Als je een ontspannend verhaal wil om lekker bij onderuit te zakken aan het zwembad, dan is My Big Greek Summer misschien niet het ideale boek voor jou Mandy, het ongelooflijk sympathieke hoofdpersonage, vertrekt pas naar het zonovergoten Rhodos na het eerste kwart van het verhaal. Het eerste deel speelt zich af in haar thuishaven Liverpool en focust zich vooral op Mandy’s familie, haar huwelijk dat uit elkaar valt en haar werk. Persoonlijk kon ik hier wel van genieten, want je krijgt echt het gevoel Mandy te kennen door alle achtergrond informatie die je over haar en haar geliefden verzamelt. Daarna voelt het ook alsof je met een vriendin meereist naar Griekenland. Ik heb echt genoten van de manier waarop Mandy tot leven kwam. Ze voelde echt als een vriendin waarmee je een kopje koffie zou kunnen gaan drinken.

Sue Roberts wijkt met dit verhaal af van het klassiek gevolgde pad. Romantiek speelt niet echt een grote rol in dit verhaal. De focus ligt voornamelijk op Mandy, het gevecht dat ze voert voor haar huwelijk en hoe ze haar leven terug in handen probeert te krijgen na het vreemd gaan van haar echtgenoot. Vriendschap, familie en zelfontplooiing spelen een erg belangrijke rol in het verhaal en romantiek komt pas op de laatste plaats. Niet wat ik verwacht had, maar wel een aangename verrassing.

Waarom dan toch maar 3,5 sterren? Wel dat komt voornamelijk door het einde van het boek. Het ene moment ben je nog thee aan het drinken in Liverpool met Mandy en haar moeder en het volgende moment ben je opeens vier jaar later. Heel vreemd, voornamelijk omdat My Big Greek Summer een erg gedetailleerd verhaal was, met veel aandacht voor alle stappen in Mandy’s leven. Het langzaam opbouwen van vriendschappen en dergelijken. Maar opeens lijkt het of het verhaal op nog geen vier pagina’s volledig moet afgerond worden. 20 à 30 extra pagina’s hadden dit boek geen kwaad gedaan. Wat een ontzettend gemis! Op het einde van het boek gaat Mandy naar een huwelijk. (Dit is geen spoiler trouwens. Het huwelijk is niet belangrijk in de rest van het boek.) Maar als lezer worden we niet meegenomen naar dat huwelijk, hoewel daar dus een hele belangrijke gebeurtenis plaats heeft. Het hele verhaal door sta je als lezer aan Mandy’s zijde en beleef je alles samen met haar, maar het belangrijkste punt in het ganse boek wordt samengevat in één zin. Oh en ik ging naar een huwelijk en daar gebeurde het volgende. Zo ontzettend jammer en zo een gemiste kans!

EINDCONCLUSIE MY BIG GREEK SUMMER

My Big Greek Summer was een fijn boek om te lezen. Het is geen bruisende, zomerroman vol vakantieliefdes en heerlijke zwoele settings. Het is een verhaal dat gevuld is met moeilijkere onderwerpen en vooral draait rond jezelf terugvinden. Ontdekken wie je werkelijk bent en vooral wie je zou kunnen zijn.

 

three-half-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.