Nieuws Augustus 2017

Posted 25 augustus 2017 by Silke (boekinwonderland) in Nieuws / 0 Comments

Voor ik mijn lange blog-pauze nam plaatste ik elke maand op mijn blog een overzichtje met alle “boekgerelateerd” nieuws. Vandaag pik ik de draad terug op!

Elk nieuwsoverzicht bestaat uit drie verschillende delen, namelijk Nederlandstalig nieuws, Engelstalig nieuws en film nieuws.

Nederlandstalig boekennieuws

 • Never Night van Jay Kristoff wordt door uitgeverij Luitingh – Sijthoff uitgegeven voor het Nederlandstalige publiek. Nimmernacht is het eerste deel in de never night chronicles rond het hoofdpersonage Mia die haar toevlucht zoekt tot een school voor huurmoordenaars.
  Ik kijk alvast erg uit naar 10-11-2017, wanneer het boek op de Belgische en Nederlandse markt verschijnt.
 • Zoals jullie allemaal wel weet bracht Blossom Books de ganse Lunar Chronicles reeks uit in het Nederlands. Binnenkort brengen zij ook de bijhorende graphic novel Wires and Nerve uit en dit onder de naam IKO. Zoals de titel al doet vermoeden draait alles in deze graphic nove rond Iko, Cinders trouwe android.
  IKO zal vanaf 26-09-2017 beschikbaar zijn in de winkels!
 • Gelijktijdig met de Engelse versie brengt Blossom Books ook Welkwoud van Tahereh Maffi op de markt. Welkwoud is een companion van Verdermeer. De release van zowel Whichwood als Welkwoud staat gepland voor de maand november.
 • En nog meer Blossom Books nieuws! Zij brengen ook het nieuwe boek van Marissa Meyer op de markt. Er is op dit ogenblik nog geen Nederlandstalige titel gekend, maar de release datum staat gepland voor 06-11-2017. Renegades is het eerste deel in een trilogie, die rond superhelden, slechteriken en misdaad zal draaien. Een hele andere wereld dan haar retellingen, zoveel is zeker.
 • Uitgeverij De Fontein brengt dan weer het derde en laatste deel in de “me before you” reeks van Jojo Moyes op de markt. Er is op dit moment nog geen ¬†Nederlandstalige titel gekend, maar vaststaat dat het verhaal Lou zal volgen terwijl ze een hartverscheurende keuze moet maken tussen haar leven in de VS of de UK. (Het boek heeft in het engels de titel Still Me.)

Engelstalig boekennieuws

 • Op 20 oktober verschijnen er twee nieuwe boeken in het Harry Potter universum. In eerdere berichtgevingen in de media werd er onterecht gesproken van nieuwe Harry Potter boeken. Dit is echter niet het geval. A history of magic is het officiele boek dat bij de Harry Potter tentoonstelling hoort. A journey through the history of magic is een speciale uitgave voor de 20ste verjaardag van Harry Potter die bestaat uit ongeziene schetsen, nota’s etc…
 • Eind december zal het vijfde deel van de populaire Royals serie op de Engelse markt verschijnen. Het boek “cracked kingdom” volgt Easton Royals laatste jaar op school.
 • Ik zit nu al op hete kolen voor het nieuwe boek van V.E Schwab dat pas in 2019 verschijnt. The Invisible life of Addie La Rue. Addie verkocht haar ziel aan de duivel om eeuwig te leven in ruil daarvoor zorgt de duivel dat iedereen Addie vergeet eens ze haar ontmoet hebben. Maar het beste van al Victoria omschrijft haar verhaal als een 300 jaar lang liefdesverhaal. Hete kolen dus!
 • Cassandra Clare heeft een nieuwe triologie aangekondigd na The dark Artifices en The last hours nog een laatste shadowhunters serie aan. De serie zal the wicked powers noemen en draaien rond Kit en Thy Blackthorn. De voorlopige release datum ligt in 2022.
 • Het immens populaire a gentlemens guide to vice and virtue krijgt een companion, namelijk The Lady’s guide to petticoats and piracy. Het boek zal vertelt worden vanuit het oogpunt van Felicity en verschijnt in 2018.

Filmnieuws

 • Jenny Hans boek To All the boys I loved before wordt op dit ogenblik verfilmt! De eerste set foto’s zijn reeds verschenen en de casting is echt top! Ikzelf kijk vooral uit naar John Corbett als de vader van Lara Jean. (Hij stal mijn hart reeds in SATC en My big fat Greek wedding.)
 • Nimona zal dan weer door Fox Animation onder handen genomen worden om als animatiefilm in 2020 te zalen te bereiken.
 • En de trailer van Ready Player One werd gepubliceerd! De film wordt in de loop van 2018 in de zalen verwacht.
  https://www.youtube.com/watch?v=LiK2fhOY0nE

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.