T10T: Mooie bookcovers

Posted 18 februari 2016 by Silke (boekinwonderland) in T10T / 1 Comment

Het is weer donderdag en dat wil zeggen dat Emmy van zon en maan ons weer uitdaagt om 10 favorieten met jullie te delen. Vandaag deel ik tien bookcovers waar ik echt verliefd op ben met jullie.

10 Koninging op blote voeten door Idelfonso Falcones

Het boek ligt al meer dan twee jaar in mijn kast om gelezen te worden, maar voorlopig kom ik niet verder dan enkel maar naar de kaft staren. Het is dan ook een prachtige cover. Eenvoudige, maar met erg mooie details.

9 Puur – Adrew Miller

Ik heb het boek puur nog niet gelezen, maar ik kom het telkens weer tegen in de boekenwinkel. De cover trekt me zo ontzettend aan. Sowieso voel ik me erg aangetrokken tot oude kaarten en plattegronden van steden. Dus deze cover is voor mij echt een schot in de roos.

8 De katten van kruisem door Marc De Bel

Misschien is het wel gewoon jeugdsentiment, maar ik ben altijd dol geweest op deze cover. Ik vind het een heerlijk drukke cover met felle kleuren en sowieso ben ik verliefd op de tekeningen van Jan Bosschaert. Het venstertje in de flap maakt het voor mij helemaal af!

7 De schaduw van de wind door Carlos Ruiz Zafon

En dan specifiek deze cover! Oh wat vind ik hem mooi. Een cover die elke boekliefhebber aanspreekt. Jammer genoeg ben ik hem nog nooit in het echt tegengekomen.

6 The girl from everywhere – Heidi Heilig

Ook weer specifiek deze cover! Ik vind hem prachtig en kan maar niet begrijpen dat het boek uiteindelijk met een simpele zwarte cover uitgegeven gaat worden. Zo jammer, want deze cover beloofd echt een avontuurlijk, exotisch verhaal.

5 Uprooted – Naomi Novak

Ja, ik weet het. Ik ben erg specifiek wat betreft covers. Maar ook bij dit boek wil ik absoluut deze cover. Deze doet me denken aan een middeleeuwse triptiek en dat past wel binnen de sfeer van het boek. Geef mij maar dit pareltje!

4 Passenger – Alexandera Bracken

Ik kan naar deze cover blijven staren. Het is zo erg dat ik het boek heb bestelt op basis van de cover. Ik wist niets, helemaal niets over het verhaal. Ondertussen staat hij te blinken in mijn kast en kan ik niet anders dan af en toe verliefd kijken naar de vormgeving.

  1. Harry potter and the Sorcerer’s Stone door J.K Rowling

Ook weer heel specifiek deze uitgave. Oh wat ben ik verliefd op de prachtige tekening met de winkeltjes. Ik vind dat deze cover zoveel sfeer creëert. Net of je bent met Harry in de straat!

2 Dashing through the snow – Debbie Macomber

Met pijn in het hart zet ik dit boek in het lijstje. Want eerlijk is eerlijk, ik blijf verliefd op deze cover. Hoe vreselijk slecht ik dit boek ook vind, ik kan niet anders dan mompelen: “maar die cover”. Adembenemend mooi.

1 Pupil – Julie Kagawa

Pupil is een boek dat ik nooit zal lezen, maar waar ik toch elke keer verliefd sta naar te kijken. De hele reeks trouwens. Ik ben helemaal gek op die prachtige drakenschubben die glinsteren in het licht. Echt waar, ooit koop ik deze reeks gewoon omdat ik ze zo ontzettend mooi vind!

One response to “T10T: Mooie bookcovers

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.