T10T: boek-koppels

Posted 11 februari 2016 by Silke (boekinwonderland) in Top 10 dinsdag / 0 Comments

Het is weer donderdag en dat wil zeggen dat Emmy van zon en maan weer een top 10 voor ons in petto heeft. Vandaag gaat de top 10 over onze favoriete stelletjes in literatuur. Wat een leuk onderwerp, want sowieso lees ik wel erg graag romantische verhalen. Dus hier komen mijn top 10 van koppels!

10. Harry en Ginny (Harry Potter)

Harry en Ginny was a match made in heaven. Ik was echt teleurgesteld toen Harry even met Cho omging. (Roepen en tieren tegen een boek is mij niet vreemd.) Gelukkig kwam alles op zijn pootjes terecht.

9. Luce en Daniel (Fallen)

Het is ondertussen al geruime tijd geleden dat ik de Fallen reeks las en in mijn herinneringen was ik echt dol op deze reeks. Vooral de uiteindelijke ontknoping over Luce en Daniel sprak tot mijn verbeelding. Een liefde door alle tijden heen, maar telkens vervloekt zijn. Heerlijk!

8. Ron en Hermelien

Ron en Hermelien zijn altijd mijn favoriete Harry Potter koppel geweest. Ja, zelfs voor Harry en Ginny. Bij hen zat ik echt af te tellen tot het ogenblik dat ze in elkaars armen vielen.

7. Don & Rosie (Het Rosie effect)

Hoewel ik het Rosie effect maar een middelmatig boek vond, was ik wel gecharmeerd door Don en Rosie. Vooral Don vond ik een heerlijk personage, maar zijn karakter kwam echt volledig tot zijn recht aan de zijde van Rosie. Hun verbale steekspelen waren echt genieten!

6.Vianne & Roux (Chocolate)

Vianne & Roux zijn een beetje een vreemd koppel. Allebei gesteld op hun vrijheid. Maar wanneer het erop aankomt gaan ze voor elkaar door een vuur. Ik hield ook ontzettend van de manier waarop Roux zich als stiefvader gedroeg.

5.Jace & Clary (The mortal instruments)

Tja… wat valt er nog te zeggen over Jace en Clary. Ze zullen altijd een speciaal plekje in mijn hart bewonen gezien zij me terug aan het lezen brachten. Je zag hun relatie doorheen de boeken ook echt evolueren en ik zit op hete kolen om te zien hoe het met hen is afgelopen.

4.Hazel en Gus (A fault in our stars)

Hazel en Gus daar kan je niet rond is natuurlijk een beetje een tragisch verhaal. Maar… dat neemt niet weg dat ik hun relatie zo ontzettend mooi vond in al hun fragiliteit. Sowieso ben ik snel vertedert door die eerste, grote liefde, maar gezien het bij hen ook meteen de laatste is was ik helemaal verkocht. Sowieso hield ik erg van hun nuchtere kijk op de situatie.

  1. Lou en Will (Ik voor jou)

Lou en Will staan op een zeer verdienstelijke derde plaats. Ik ben op hen beiden verliefd geworden en hun verhaal heeft me meerdere dozen kleenex gekocht. Het mooie aan hun relatie vond ik vooral dat ze elkaar net vonden in hun situatie. Als Will zijn ongeluk niet zou gehad hebben, dan denk ik niet dat ze ooit zo een sterke band opgebouwd zouden hebben.

  1. Clare en Henry (De vrouw van de tijdreiziger)

Het doet me eigenlijk een beetje pijn om Clare en Henry op de tweede plaats te zetten. Dus zie dit maar als een gedeelde derde plaats. Wat ben ik verliefd op het verhaal van hun liefde. Vooral de kracht die hen over alle tijdsgrenzen heen tilt vind ik adembenemend mooi.

  1. Jamie en Claire (De reiziger)

Tja, geen verrassing zeker. Jamie en Claire moesten voor mij op de eerste plek staan. Hun liefde is van het soort waar ik erg van hou: voorbestemd. Ze vullen elkaar zo mooi aan en zijn vaak zo verschillend. Claire staat haar mannetje tegen Jamie en hij behandeld haar altijd met respect en liefde. Mijn absolute favoriete koppel allertijden.

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.