T10T: films/series die beter zijn dan het boek

Posted 28 januari 2016 by Silke (boekinwonderland) in T10T / 0 Comments

Schande, zeggen dat een film en serie beter is dan het boek. Althans zo denken boekenliefhebbers (mezelf inclusief) toch vaak! Daarom daagt Emmy ons vandaag uit om net het tegendeel te bewijzen. Dus hier zijn mijn 10 films of series die ik effectief beter vond dan het boek!

  1. Bones – Kathy Reichs

Ik ben een gigantische bones fan en in een opwelling besloot ik daarom de ganse Temperance Brennan reeks van Kathy Reichs aan te schaffen. Een vergissing… ik ben nooit door het eerste boek doorheen geraakt.

  1. Interview with a vampire – Anne Rice

Ik hield ontzettend van het boek, maar vond de film nog net iets beter. Misschien omdat Anne Rice nogal uitgebreid schrijft en de film alles een beetje meer compacter en handelbaarder maakte?

  1. Orange is the new black – Piper Kerman

Ik hou zowel van het boek Orange als van de televisieserie. Maar, erg belangrijk, de twee staan vrij los van elkaar. Nu ja, de basis is natuurlijk het zelfde, maar zoals je al kan raden is de tv serie erg gedramatiseerd. En in dit geval krijgt die dus mijn lichte voorkeur. Omdat ik echt geniet van die “WTF?” toestanden. Toch ben ik erg blij het boek gelezen te hebben. Om zo toch een iets realistischer beeld te krijgen van het leven in de Amerikaanse gevangenis.

  1. Bridget Jones Diary – Helen Fielding

Het boek is zeker niet slecht, maar de films zijn top. Dus ja, ze moeten nipt tegen elkaar afleggen. Voornamelijk omdat ik zo geniet van de acteerprestaties in Bridget Jones.

  1. Fried green tomatoes at the whistle stop café – Fannie Flagg

Fried green tomatoes was een film die we verplicht op school kregen voorgeschoteld en die een ontzettende indruk maakte. Pas enkele jaren geleden kwam ik erachter dat dit eigenlijk een boek was. Een boek waar ik ook erg van genoot, maar toch maakte het niet zo een indruk als de film.

  1. Sex and the city – Candence Bushnell

Sex and the city is jarenlang mijn favoriete televisieserie geweest. Groot was dan ook mijn verbazing toen ik het boek las. Wat een vreselijk verhaal. Neen, ik ben geen fan van het boek.

  1. True Blood – Charlaine Harris

Ik kreeg enkele jaren geleden voor kerst de ganse Sookie Stackhouse box met de ganse reeks erin. Ik was grote true blood fan en dacht dat ik de boeken ook wel zou kunnen smaken. Deels sloeg ik daar de nagel op de kop. De verhalen zijn zeker niet slecht, maar je moet ze kunnen loskoppelen van de tv-serie. De twee staan redelijk los van elkaar en is toch net een beetje volwassener dan de boeken.

  1. The chronicles of Narnia – C.S. Lewis

Tja… wat kan ik zeggen. Ik geraak maar niet door de boeken van C.S Lewis door. De films van Naria die lukken op een zondagnamiddag echter wel.

  1. The lord of the rings – J.R.R Tolkien

Ik weet het, ik weet het… hoe durf ik te zeggen dat ik de films beter vind. Wel, ik probeer al jaren LOTR te lezen, maar het lukt me met de beste wil van de wereld niet. Telkens strand ik. De drie films keek ik wel allemaal uit. Niet dat ik die nu zo geweldig vond, maar een mens doet al eens wat voor de liefde van de echtgenoot.

  1. The notebook – Nicolas Sparks

The notebook zal voor altijd en eeuwig mijn favoriete romantische film blijven. Daar zit Ryan Gosling voor iets tussen, maar ook gewoon het adembenemende, romantische verhaal. Tranen met tuiten heb ik gehuild. Dus kreeg ik van mijn ventje het boek cadeau, met een persoonlijke boodschap in geschreven. En dat is meteen de reden dat ik het boek nooit zal wegdoen. Want voor het geweldige verhaal moet ik het zeker niet bijhouden.

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.