Boek Awards

Posted 7 januari 2016 by Silke (boekinwonderland) in Tags / 0 Comments

Het nieuwe jaar is ondertussen al een tijdje in volle gang en het eerste boek van 2016 is zelfs al uitgelezen! Maar dat neemt niet weg dat ik hier nog even tijd neem om de boek awards tag hier te delen en meteen een kort overzichtje te geven van mijn leesjaar!

Aantal gelezen boeken: 81 stuks
Aantal gelezen pagina’s: 29 512 pagina’s
Het kortste boek dat ik las: Ver van huis – The walking dead (132 pagina’s)
Het langste boek dat ik las: De verre kust – Diana Gabaldon (1104 pagina’s)
Gemiddelde beoordeling van boeken: 3,7 sterren
Populairste boek dat ik las: Gone Girl – Gillian Flynn (1.290.741 beoordelingen op goodreads)

En dan nu over naar de boek awards!

Beste mannelijke hoofdrol:

Waarschijnlijk erg voorspelbaar, maar het wordt voor mij toch weer Jamie Fraser uit de reiziger reeks. Ik ben nog nooit een mannelijk personage tegengekomen dat mij zo van mijn sokken blies. Hoewel ik hier toch ook een erg verdienstelijke tweede plaats wil vernoemen. Ik wil mijn jaar niet afsluiten zonder ook Joe Goldenberg uit Jij van Caroline Kepnes te vermelden.

Beste vrouwelijke hoofdrol:

Lou Clarck uit Voor jou van Jojo Moyes. Met Lou had ik echt onmiddellijk een klik en ik kon haar aan het einde van het boek erg moeilijk loslaten. Ze zit altijd vol bruisende plannen en wilde ideeën, maar heeft ook een groot hart dat de juiste keuzes maakt als het erop aankomt.

Beste plot twist:

Twisted door Andrew E Kaufman. Ik had echt tot op het einde van het boek geen enkel idee hoe dit verhaal ging eindigen. En ik heb ontzettend genoten van de uiteindelijke twist. Het boek zit maanden later nog altijd in mijn hoofd en geen enkele andere psychologische thriller heeft me zo kunnen verbazen.

Mooiste bookcover:

Dashing through the snow door Debbie Macomber. Dit antwoord komt misschien een beetje onverwacht, gezien ik een hekel heb aan dit verhaal. Maar de cover is zo mooi…. Daar kan je gewoon niet rond.

Beste mannelijke bijrol:

Lucien uit een hof van doorns en rozen. Ik hoop echt dat we meer van Lucien te zien krijgen in de andere delen van de reeks. Hij heeft een gevoel voor humor dat ik zeker kan smaken en volgens mij heeft hij nog een erg mooi verhaal te vertellen.

Beste vrouwelijke bijrol:

Bronwyn uit Mijn reis met Jack van Morgan Matson. Bronwyn komt maar in een erg klein deeltje van het verhaal voor, maar toch drukt ze haar stempel op het ganse verhaal. Ze is echt een frisse wind die door het verhaal waait en ze biedt Amy echt een nieuwe kans.

Meest unieke verhaal:

De raven cyclus van Maggie Stiefvater! Toen ik aan de reeks begon verwachtte ik een erg standaard paranormaal verhaal te lezen. Maar niets is minder waar. Deze verhaallijn is uniek en daardoor erg verfrissend!

Beste boek naar film adaptatie:

Ik heb dit jaar maar een boek naar film adaptatie gezien en dat was 50 tinten grijs. Ik was er niet wild van, maar ik vond het verhaal wel aardig in beeld gebracht.

Een boek dat het schitterend zou doen als tekenfilm:

Peter Nimble and his fantastic eyes door Jonathan Auxier. Het is een verhaal voor kinderen en zou het volgens mij schitterend doen als Pixar het onder zijn vleugels zou nemen. Geloof mij, ik reserveerde onmiddellijk plekken in de bioscoop!

Beste auteur:

Heel voorspelbaar, maar ik moet Diana Gabaldon nemen. Enerzijds omdat zij mijn jaar echt domineerde, maar ook omdat ik vind dat ze dit ook echt verdient.

Beste novella:

Ongelooflijk maar waar… ik las dit jaar geen enkele novella.

Beste alleenstaande boek (geen serie!):

Dreigende stilte van Lucy Christopher. Maanden later zit dit boek nog steeds in mijn hoofd en het laat me gewoon niet los.

Beste historische fictie of non fictie:

Met het risico in herhaling te vallen… De verre kust door Diana Gabaldon. Het spijt me, maar ik kan echt niet anders. Ik heb zo ontzettend genoten van dit boek en vind het tot hiertoe het sterkste boek uit de reeks.

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.