KW: Kerstliedjes Tag

Posted 26 december 2015 by Silke (boekinwonderland) in Kerstweek, Tags / 0 Comments

Vrolijk kerstfeest aan al mijn lezers! Hopelijk hebben jullie er een magische kerstnacht opzitten en had de kerstman vanmorgen jullie sokken tot de nok vol gevuld! Wij genoten van een heerlijk kerstdiner bij mijn ouders en vandaag houden we onze traditionele “kerst-  rustdag”. Lekker uitwaaien in het bos en daarna met ons drietjes in onze pyjama lekkere hapjes eten en een sfeervolle kerstfilm zien. Gezien het vandaag kerstmis is, leek me dit de ideale moment om de kerstliedjes-tag met jullie te delen!

 1. “You’re a Mean One Mr. Grinch”: Is er een personage met een slecht karakter waar je toch warme gevoelens voor koesterde?
  Dit is zonder twijfel Joe Goldenberg, het hoofdpersonage uit Jij geschreven door Caroline Kepnes. As lezer weet je dat Joe erg emotioneel onstabiel is. (En eerlijk waar, dat is een understatement.) En toch kon ik niet anders dan warme gevoelens voor hem koesteren. Ik lachte om zijn grapjes en hoopte op een bepaald moment stiekem dat hij gelukkig zou worden. Op datzelfde moment walgde ik een beetje van mezelf, want Joe is echt wel een gevaarlijke psychopaat.
 2. “All I Want for Christmas is You”: Welk boek hoop je onder de kerstboom te vinden.
  Eerlijk gezegd denk ik dat de kerstman zich een hernia zou heffen als hij al de boeken die ik op mijn wensenlijstje heb staan zou moeten rondsleuren in zijn zak. Maar als ik slechts een boek moet kiezen dan denk ik dat ik ga voor The Scottisch Prisoner door Diana Gabaldon. Het is een novella uit de reeks de reiziger en speelt zich af tijdens het gevangenschap van Jamie in Cransmuir.
 3. “Rudolph the Red Nosed Reindeer”: Noem een personage dat heel wat hindernissen moet overwinnen alvorens echt in zichzelf te gaan geloven.
  Ik kan niet anders dan hier Harry Potter kiezen. Ik denk niet dat er veel personages zijn die zoveel verdriet en pijn hebben meegemaakt als Harry. Vermoorde ouders, vreselijke familieleden, opgejaagd door de grootste schurk in de geschiedenis,….
 4. “Santa Claus is Coming to Town”: a) Welk personage staat volgens jou bovenaan op het “stout geweest” lijstje van de kerstman? b) En wie staat er bovenaan het “braaf geweest” lijstje?

  A. Voor het stout geweest lijstje ga ik voor The Darkling in de Grisha trilogy. De Darkling is door en door slecht, op macht belust en hij gaat effectief over lijken om zijn doel te bereiken. Dat doel…. Over de hele wereld regeren. B. Kelsea het hoofdpersonage uit kroon van de tearling! Ze is een nieuwbakken koningin, maar ze heeft een zuiver hart. Op de eerste plaats denkt zij steeds aan haar onderdanen.

 5. “Frosty the Snowman”: Welk boek doet je hart smelten.
  Ik voor jou van Jojo Moyes. Het is zo een mooi verhaal, maar ook zo ontzettend droevig. Ik heb tranen met tuiten gehuild van verdriet, liefde, vertedering… Het is een boek dat me maanden later nog altijd niet heeft losgelaten.
 6. “Feliz Navidad”: Kies een boek dat zich in een ander land dan België afspeelt.
  Tja, voor mij is dit bijna elk boek dat ik lees. Gezien ik erg veel Engelstalige boeken lees spelen ze zich zelden of nooit in België af. Ik ga echter voor iets helemaal anders kiezen, want boeken die zich in de Uk of VS afspelen zijn er in honderdtallen. Ik kies vandaag De hand van Fatima, geschreven door Idelfonso Falcones. Het boek speelt zich af in Granada en volgt het verhaal van Fernando, een zoon van een Arabische vrouw en een Katholieke priester die haar verkracht heeft.
 7. “It’s the Most Wonderful Time of the Year”: Welk boek gebruik je om in kerststemming te komen.
  Eigenlijk elke chicklit met een kerstthema. Dit jaar heb ik echt intens genoten van Snowflakes on Silver Cove door Holly Martin. Kerst is de enige periode waar ik echt intens kan genieten van zeemzoete romantische boeken met een laagje sneeuw en overal Jingle bells.
 8. “Sleigh Ride”: Met wel fictief personage zou je graag de feestdagen doorbrengen?
  Ik denk dat ik ga kiezen voor Hermelien uit de Harry Potter reeks. Maar dan haar volwassen versie, diegene die getrouwd is met Ron en kindjes heeft. Dan kunnen we gezellig met onze families samenkomen.
 9. “Baby it’s Cold Outside”: Welk boek zou je zonder problemen opofferen aan een lekker warm vuurtje?
  Gods Callgirl… zo een vreselijk boek. Meer woorden maak ik er niet vuil aan.
 10. “Do you hear what I hear”: Welk boek vind je dat iedereen moet lezen.
  De vrouw van de tijdsreiziger door Audrey Niffenegger. Het blijft een van mijn favoriete boeken allertijden.

 

 

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.