T5W: Hervertellingen

Posted 9 december 2015 by Silke (boekinwonderland) in Top 5 woensdag, Uncategorized / 2 Comments

Het is weer woensdag en dat betekend dat het tijd is voor Top 5 woensdag. Vandaag daagde Lainey van Ginger reads Lainey ons uit om onze 5 favoriete hervertelling te delen. Dus hier komen mijn 5:

5. Assepoester

Ik ben geen grote fan van Assepoester. Maar gezien dit top 5 woensdag is heb ik op vijf dan maar de enige hervertelling geplaatst die ik reeds gelezen had, namelijk Ella Enchanted. Voor diegene die echter dol zijn op glazen muiltjes en pompoenkoetsen zijn er natuurlijk nog genoeg hervertellingen:

4. Belle & het beest

Ik ben dol op Belle en het beest. Het is een van mijn favoriete Disney films. (Ik werd smoorverliefd op Belle haar bibliotheek!) En zelf vandaag de dag ben ik een grote aanhanger van het belle en het beest gedeelte in Once upon a time.
Onnodig om te zeggen dat mijn favoriete hervertelling van dit klassieke sprookjes een hof van doornen en rozen is van Sarah J Maas! En voor alle medefans van dit sprookje in 2016 komt het boek ook in het nederlands uit! Maar krijg je echt niet genoeg van Belle en het beest neem dan ook eens een kijkje bij de volgende verhalen:

3. Engel / Duivel

Misschien valt dit niet echt onder de categorie hervertellingen, maar langst de andere kant het is een beetje een bijbelse hervertelling, niet? Engel / duivel verhalen zijn een beetje mijn guilty pleasure. Eeuwenoude mythologie die in een modern jasje wordt gegoten. Ik zou je een erg lange lijst met aanraders binnen dit genre kunnen geven. Maar hier zijn mijn drie favorieten:

2. Koning Arthur

De legenden rond koning Arthur heb ik altijd mateloos interessant gevonden. Als klein meisje keek ik al naar Merlijn, de tovenaar gewoon vanwege Arthur en excalibur. Ondertussen ben ik een volwassen vrouw, maar ik ben nog steeds helemaal gek op alles wat ook maar een beetje met Arthur en de legendes errond te maken heeft. Als je mijn blog al een tijdje volgt dan weet je waarschijnlijk wel dat Nevelen van Avalon een van mijn favoriete boeken allertijden is. Maar als dit boek een beetje te paganistisch voor je is, dan kan je misschien een kijkje nemen bij de volgende boeken:

1. Hades & Persefone

De griekse mythes rond Hades en Persefone zijn denk ik mijn favoriete. Ik ben vooral geïntegreerd door Hades en zijn onderwereld. Wat kan ik zeggen? Ik heb een voorliefde voor slechtere personages. Volgens mij is Hades gewoon een beetje misbegrepen. Hoe zou je zelf zijn als je al je dagen moest doorbrengen met de doden? Ik zit op hete kolen nu ik hoorde dat het vervolg op a court of thorns and roses door Sarah J Maas geïnspireerd is op de Hades en Persefone mythe. Maar als je net als ik helemaal “into” deze verhalen bent, moet je zeker ook de volgende boeken uitproberen:

2 responses to “T5W: Hervertellingen

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.