Wat heb ik gelezen in november?

Posted 5 december 2015 by Silke (boekinwonderland) in Wrap up / 0 Comments

En zo belanden we in de laatste maand van het jaar! Overal duiken de eerste kerstbomen op en vanavond plaats mijn kleine ventje voor het eerst zijn schoentje voor de sint! En reken maar dat er boeken zullen gebracht worden door de goed heilige man Maar laten we eerst eens een kijkje nemen naar wat ik allemaal las in november!

Ik begon de maand met het boek de raven jongens, het eerste deel van de raven cyclus. Vanaf de eerste pagina werd ik in het verhaal gezogen. Het was eerste keer dat ik een verhaal van Maggie Stiefvater las,  maar ik bestelde onmiddelijk de andere delen. De atmosfeer doorheen het boek is uniek en vooral betoverend. Deze reeks is erg verslavend, daarom gaf ik het 4 sterren.

Onvoorwaardelijk was mijn eerste, echte Colleen Hoover boek en ik weet nu al dat ik al haar boeken de komende maanden zal gaan verslinden. Ik heb ontzettend genoten van haar schrijfstijl. De prachtige zinsconstructies dansen gewoon van de pagina’s. Ook de personages waren ijzersterk. En hoewel het new adult genre vaak erg cliche is, zorgt Colleen Hoover voor zoveel onverwachte momenten dat het verhaal geen moment verveelt. Daarom zonder enige twijfel  4 sterren!

Twee fantastische boeken dus om de maand te starten, misschien werd ik een beetje overmoedig? Ik besloot de belevenissen van een muurbloem nog eens een kans te geven. Ik las het jaren geleden reeds en vond er toen niet veel aan. Misschien was ik te jong om het boek ten volle te apprecieren? Jammer genoeg hield ik er ook deze keer niet van. Twee teleurstellende sterretjes.

En het was nog niet uit met de teleurstellingen. Ook schim en schaduw kon me maar matig bekoren. De grisha reeks was overal zo gehyped, dus mijn verwachtingen lagen erg hoog. Jammer genoeg vond ik het plot weinig voorstellen en liet ook de wereld waarin het verhaal zich afspeelde te wensen over. Drie midddelmatige sterren.

Na twee grote teleurstellingen had ik echt nood aan iets totaal anders. Het volgende boek dat ik een kans gaf was Jij en dat bleek echt een schitterende keuze te zijn. Tijdens het lezen had ik meermaals kippenvel, maar terzelfder tijd kon ik niet anders dan toch een beetje van het hoofdpersonage te gaan houden. Op een zeer onnatuurlijke, ongezonde manier, dat geef ik toe. Vier dikverdiende sterren!

Ondertussen zat ik op hete kolen om in het tweede deel van de Raven serie te beginnen. De dromenjongens werd dus mijn volgende boek. En hoewel het boek erg verschilde van zijn voorganger, was het toch weer ontzettend meeslepend. Opnieuw vier sterren!

Dromendochter stond al maandenlang erg hoog op mijn te lezen lijstje, maar het kwam er maar niet van. Maar in november ben ik er eindelijk in geslaagd het boek te lezen en ik werd er volledig door van mijn sokken geblazen. Het enige boek dat deze maand vijf sterren toegekend kreeg.

Ondertussen lag Girl of nightmares op me te wachten in de bibliotheek. Jammer genoeg was het boek toch een beetje een teleurstelling. Ik gaf het uiteindelijk 3 sterren, maar voornamelijk vanwege de erg makkelijke schrijfstijl.

En toen was het tijd om me over een review exemplaar te buigen. For the love of Mary komt in juni 2016 in het Engels op de markt. Een volledige review zal tegen de verschijningsdatum op mijn engelstalige site verschijnen. Maar kort samengevat kan ik enkel zeggen dat het boek me niet echt kon overtuigen. 3 sterren kreeg het boek. Maar ik twijfel om het te verlagen naar 2,5.

Het laatste boek van de maand was het tweede deel van de grisha trilogie, namelijk dreiging en duisternis. Wat ben ik ontzettend blij dat ik het tweede deel van de reeks toch een kans heb gegeven. Ik begrijp opeens waarom deze reeks zo populair is. Ik kan amper wachten om het laatste boek te lezen. 4 dik verdiende sterren!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.